Poljoprivrednici iz Subotice traktorima blokirali Ipsilon krak Foto:N1

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije jutros su upali u kuću poljoprivrednika Slobodana Vidojevića u Bresnici kod Čačka kako bi sprečili održavanje protesta koji je bio zakazan za 10 časova. Ujedno, po prvi put, ekipi TV Nove je zabranjeno snimanje. I u Subotici su jutros poljoprivrednici privođeni na razgovor u prostorije BIA zbog najavljenih protesta.

Kako kaže Vidojević za Nova.rs blokada poljoprivrednika je zakazana na jedan sat u Bresnici zbog nezadovoljstva jer država nije ispoštovala dogovor sa njima.

„Cilj nam je bio i da vidimo šta ćemo sa novim rebalansom budžeta. Kako smo saznali, 18 milijardi je planirano, ali ne znamo za šta se sredstva opredeljuju, odnosno kojoj grani poljoprivrede“, priča Vidojević za naš portal.

Jutros oko osam sati su dvojica pripadnika BIA došli u njegovo dvorište gde su sedeli, dodaje Vidojević.

„Nisu hteli da odu. Potom su zvali Beograd i kazali da će poslati ekipu da me privedu. Ja sam tražio nalog za privođenje. Da ne grešim dušu, bili su korektni“, priča naš sagovornik.

Kako ističe kada su njegove kolege videle da ga nema u zakazanom terminu na blokadi, došli su traktorima.

„U našem sokaku je bilo 10 do 15 policijskih automobila. Još uvek su ovde. Kako sa civilnim, tako i službenim vozilima. Kolege iz Subotice su, takođe jutros privedene i još su u kancelarijama BIA“, kaže Vidojević. On ističe da su poljoprivrednici u teškoj situaciji i ne znaju šta će i kuda će.

TV Nova zabranjeno snimanje

Vidojević dodaje da su i ekipi TV Nova zabranili rad na terenu. Kako kaže Nebojša Jovanović, dopisnik TV Nova za naš portal ovo je prvi put da se nešto tako dešava.

„Do sada smo imali dobru saradnju sa policijom. Nisu nas ometali. Jutros su nam prvi put zabranili da uđemo u dvorište i snimamo. To je očigledno novi nivo zastrašivanja, ne samo poljoprivrednika već i novinara. Ko zna šta nas još čeka „, rekao je za naš portal Nebojša Jovanović.

Podsećamo, Damir Perčić iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice priveden je jutros oko 9 sati u prostorije BIA u Subotici, a još dvojica članova istog udruženja Mitoslav Matković i Marinko Kujundžić odazvali su se svojevoljno pozivu.

Kako je rekao predsednik subotičkog udruženja Marko Gavrić „ljudi su iz Beograda došli u Suboticu, gde poljoprivrednici nastavljaju protest na Žedničkom putu, zato što im Vlada Srbije nije odgovorila na zahteve“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare