Vakcinacija, poruka, poziv, vakcinacija, Batut
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Batut

Institut "Batut" od jutros je počeo da građanima upućuje SMS poruke u kojima nudi zakazivanje vakcinacije putem SMS poruke, za svih 5 vrsta vakcina, a primanje vakcine se može zakazati i na kućnu adresu - ukoliko morate.

„Borimo se sa Covid-19, ali u toj borbi imamo najjače oružje – vakcinu. Tvoja vakcina čeka na tebe u najbližem Domu zdravlja, a ukoliko ste primili prve dve doze – možete da obnovite svoju zaštitu. Zakazivanje nije potrebno. Preko 3 miliona građana Srbije je već primilo vakcinu. Dođi, vakciniši se i pridruži se onima koji su postupili odgovorno prema sebi i svojim najbližima. Na tebe je red. Ukoliko želite da se prijavite, izaberete svoju vakcinu i dobijete svoj termin, posaljite SMS sa svojim JMBG-om:

Bilo koja vakcina – Vaš JMBG na 6010
Astrazeneka – Vaš JMBG na 6020
Sinopharm – Vaš JMBG na 6030
Pfizer – Vaš JMBG na 6040
Sputnik V – Vaš JMBG na 6050
Moderna – Vaš JMBG na 6070

Ukoliko vakcinu morate da primite kod kuće, pošaljite svoj JMBG na 6080. Ovaj servis je besplatan i namenjen je isključivo državljanima Republike Srbije sa ispravnim JMBG-om. Slanjem SMS poruke sa Vašim JMBG potvrđujete svoju želju da se vakcinišete“, navodi se u SMS poruci.

Inače, odnedavno je u Srbiji dostupna i vakcina proizvođača Moderna. To, praktično, znači da su skoro sva cepiva dostupna na tržištu dostupna i građanima Srbije.

Kako navode lekari, nakon uvođenja kovid propusnica, interesovanje za primanjem vakcine je poraslo, ali smo i dalje daleko od visokih procenata cepljenih građana, kakvi su nam neophodni da bismo zaustavili talas koronavirusa. Srbija već mesecima broji više hiljada zaraženih dnevno – maksimalno do 8.000 – a prema zvaničnim statistikama dnevno umre oko 60 ljudi (premda se veruje da je broj umrlih značajno veći).

BONUS VIDEO: Dr Radmilo Janković – jesu li kovid propusnice ubrzale vakcinaciju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare