Foto: Printscreen/Twitter/Bastać Marko/@bastacbastac

Osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) Marko Bastać, večeras je na Tviteru objavio video snimak iz jednog noćnog kluba, koji je navodno radio i nakon dozvoljenog radnog vremena, odnosno posle 20 sati. Pored nepoštovanja odluke Kriznog štaba, na objavljenom snimku vidi se da su prekršene i epidemiološke mere poput držanja fizičke distance, ograničenog broja ljudi u zatvorenom prostoru, te obaveznog nošenja zaštitnih maski.

Iako je radno vreme i tokom vikenda za sve radnje, ugostitelje, tržne centre i uslužne delatnosti skraćeno do 20 sati, u novootvorenom klubu „Dorćoleta“ na Dorćolu, organizovana je žurka koja je trajala i nakon 20 sati, što potvrđuju i snimci objavljeni na njihovoj Instagram stranici.

Bivši predsednik opštine Stari grad objavio je snimak iz gorepomenutog noćnog kluba na Tviteru, te pozvao komunalnu policiju da reaguje povodom kršenja epidemioloških mera.

Bastać je svoj tvit započeo sa „Bliži nam se italijanski i španski scenario“, aludirajući na poruku Kriznog štaba koju su korisnici MTS mreže dobili krajem marta.

„Hej @prijavi_problem imate jedan noćni klub koji još uvek radi pored svih zabrana i konstantne histerije da vodimo računa. Vlasnik je Andrija Kesić – državni funkcioner. Pokažite se sada. Kaznite ovog što ide protiv države“, napisao je Bastać na ovoj društvenoj mreži.

Kontaktirali smo Bastaća povodom objavljenog snimka, a on je za Nova.rs istakao da je „borba za opstanak privrede naše zemlje – borba za opstanak kafića“.

Pročitajte još:

„Kao što imamo fiktivni Krizni štab tako imamo i fiktivne odluke. Na kraju se ispostavilo da je borba za opstanak privrede naše zemlje, borba za opstanak kafića. Saznali smo i da se Krizni štab deli na medicinski i politički. Medicinski nas plaši a politički se bori za opstanak biznisa svojih pajtosa. Tako smo prethodnih dana saznali da Vesić odlučuje šta i kada će raditi. Nekako, kada je on u pitanju onda pravila za njegove drugare ne važe. Ostali se brutalno kažnjavaju“, naveo je za naš portal bivši predsednik opštine Stari grad.

Dodao je i da ne zna šta će medicinski deo Kriznog štaba reći na ovo, te da je možda pravi trenutak da „podnesu ostavke i operu bar malo sopstvene biografije zbog statiranja u amaterskom pozorištu“.

„Večeras smo imali priliku da vidimo kako njegov ortak, državni funkcioner iz redova SNS i omiljeni kafedžija, radi nakon dozvoljenog radnog vremena. Ne znam šta će medicinski deo kriznog štaba reći na ovo? Možda je sada pravi trenutak da podnesu ostavke i operu bar malo sopstvene biografije zbog statiranja u amaterskom pozorištu. Za Vesića je svakako kasno da pere biografiju, njega će narod najuriti vrlo brzo“, zaključio je naš sagovornik.

Ranije je Bastać naveo da je Andrej Kesić, inače član opštinskog veća gradske Opštine Stari grad, suvlasnik poznatih prestoničkih restorana i klubova – Savanova (smeštenog u srcu Beograda na vodi), Nacionalne klase, Manufakture…

Podsetimo, u Srbiji je u protekla 24 sata od posledice zaraze koronavirusom preminulo još 52 osobe, dok je zaraženo još 3.200 ljudi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare