Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/nr

Krizni štab doneo je danas odluku da će za predstojeći vikend radno vreme svih objekata biti do 20 sati, saznajemo nezvanično iz Vlade Srbije.

Tako je promenjena odluka da tržni centri, ugostiteljski i uslužni objekti ne rade za vikend, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba koja je završena u rekordno kratkom roku. Članovi se nisu obratili novinarima nakon zasedanja štaba, nego će to učiniti na konferenciji koja je zakazana za danas u 15 sati.

Prema ranijim saznanjima Nova.rs, na dnevnom redu su bile mere za ovaj vikend dok će se o Novoj godini odlučivati početkom sledeće nedelje. Podsećamo, u ponedeljak 21. decembra Krizni štab je doneo odluku o “oročenom” produžetku radnog vremena ugostitelja i tržnih centara.

Tako su, ove nedelje, tržni centri i uslužne delatnosti radili do 20 časova. Ova mera oročena je na pet dana – odnosno do danas. Odluke Kriznog štaba, koje je potom potvrdila i vlada, predviđaju da kafići i restorani rade bez muzike. Na prethodnoj sednici Kriznog štaba, održanoj u ponedeljak, nije bilo reči o merama koje će važiti za Novu godinu, a tada je najavljeno da će se o tome raspravljati u petak, tojest – danas.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Epidemiolog Predrag Kon je uoči prošle sednice izjavio da je medicinski deo kriznog štaba apsolutno protiv popuštanja bilo kakvih mera, ali da je “realnost takva kakva je” i da će “to još videti”. Kada je reč o dočeku Nove godine, Kon je istakao da nije tajna da su lekari iz kriznog štaba preporučivali ograničenje kretanja od 19 sati do pet ujutru, ali da za sada za tim nema potrebe.

“Uobičajen doček nije realna opcija i to bi bilo katastrofalno”, rekao je Kon i dodao da je epidemijska situacija i dalje nepovoljna i da se dešava da nema mesta u bolnicama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare