Foto:KHALED KASSEM / Alamy / Profimedia

"U Beogradu se organizuju ilegalne žurke sa po 100 ljudi, uprkos protivepidemijskim merama i ograničenjima. Svakog vikenda se dešavaju sakrivena okupljanja po ilegalnim lokacijama, gosti na dan žurke dobijaju informaciju o tome gde se ta žurka dešava", tvrdi u izjavi za Nova.rs predsednik Udruženja noćnih barova i klubova Miša Relić. Kaže da su on i njegove kolege zbog toga ljute i ogorčene, jer legalno rade, plaćaju poreze i zbog toga ispaštaju.

„Svakoga dana dobijamo informacije o takvim žurkama. Ilegalni posao nikada nije bolje funkcionisao, dok smo mi koji legalno radimo uništeni“, upozorava Relić.

On trenutnu situaciju u Beogradu poistovećuje sa vremenom prohibicije.

Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

„Oni koji državi ništa ne plaćaju, oni prolaze fantastično. Policija ni ne pokušava da prekine te žurke, jer ona ni nezna gde su te žurke, niti se bavi time. Za to vreme, mi koji plaćamo poreze i legalno radimo ne možemo da opstanemo“, nezadovoljan je Relić.

On smatra da će ilegalne žurke, kao i kućna okupljanja sa po 20 do 50 ljudi doživeti ekspanziju u novogodišnjoj noći. Postavlja pitanje da li je bolji takav doček Nove godine ili onaj koji bi bio organizovan u legalnim loklalima i restoranima, uz svu moguću kontrolu i kažnjavanje onih koji se ne pridržavaju mera?

„Tvrdim da je lakše i bolje organizovati kontrolu legalnih ugostiteljskih objekata, ako treba i pod pretnjom kazni, nego kontrolisati privatne stanove. Kontrola stanova je praktično nemoguća“, zaključuje Relić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare