Foto: Printscreen/RTS

Glavna sestra kraljevačke Opšte bolnice "Studenica" Marija Mijajlović danas se obratila Kraljevčanima u ime svih medicinskih sestara i tehničara i nemedicinskog osoblja sa molbom da budu disciplinovani u primeni mera zaštite protv kovida "kao što su bili u prva dva i po meseca, pre nego što je korona u ovakvom obimu došla u naš grad".

Ona je, kako je preneo portal Krug, podsetila sugrađane da su maska, rukavice, fizička distanca i pranje ruku najjednostavnija i najjeftinija preventiva za ovu bolest.

„Kada dođete u ovu bolnicu, jako je teško. Angažovani su radnici sa svih odeljenja da bismo mogli da opserviramo pacijente koji zahtevaju poluintenzivnu negu – ovde praktično jedna sestra ide na pet pacijenata. To je minimum minimuma, jer mi više ne možemo da obezbedimo. Smene moraju da budu na četiri sata, ne možemo se duže eksponirati tolikoj količini virusa. Posle četiri sata kad sestre izađu iz ovih skafandera, kao da su bile pod tušem. Posle četiri sata ponovo ulaze. Zato molimo sve naše sugrađane da se malo urazume, samo malo da povedu računa. Pomozite sebi, pomozite nama“ apelovala je Mijajlović.

Ona je rekla da na intenzivnoj nezi jedna sestra opslužuje jednog pacijenta i da su smene takođe na četiri sata i dodala da u svakom trenutku od 120-150 ljudi brine o pacijentima u kovid bolnici.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare