Foto: Privatna arhiva

Anastasija je rođena 05.05.2016. godine u Leskovcu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Bila je veoma napredno dete, motorički i intelektualno ispred svog uzrasta. Njeno detinjstvo je krenulo kao i kod svih njenih vršnjaka. Išla je u vrtić gde je uživala u igri sa svojim drugarima, trenirala gimnastiku. Sve je bilo u najboljem redu do njene pete godine kada je na treningu primećena slabost leve ruke i grčenje leve šake. Nije bila u mogućnosti da podigne ruku i pomera prste.

Detaljnom dijagnostikom na odeljenju neurologije na Institutu za majku i dete u Beogradu Anastasija je dobila zastrašujuću dijagnozu, tumor na mozgu. Upućena je na Kliniku za neurohirurgiju KCS gde je posle pregleda magnetnom rezonancom, potom operativnim zahvatom potvrđeno da se radi o velikom optohijazmatskom gliomu koji je minimalno redukovan , samo 10%. Nakon biopsije, histopatološki nalaz je potvrdio da je u pitanju pedijatrijski difuzni visokogradirajući gliom NOS gradijus 4.

PROČITAJTE JOŠ

Anastasija je devojčica od samo 5 godina koja nažalost ima najteži oblik tumora na mozgu, koji se ne može odstraniti jer polazi od desnog optičkog nerva i zahvata talamus i bazalne ganglije u desnoj hemisferi.

Jedino što joj preostaje je velika borba za život uz pomoć zračnih hemioterapija.

Anastasiji su potrebna sredstva za lečenje u zemlji i inostranstvu, za kontrolne i specijalističke preglede, lekove, vitamine, rehabilitaciju, kao i za putne troškove i smeštaj, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Anastasijini roditelji nisu u mogućnosti da lečenje finansiraju sami, zato molimo sve humane ljude dobrog srca da ukoliko su u mogućnosti, prilože bilo koju sumu novca na neki od navedenih računa ili pošalju SMS na broj 3800.

Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka
160-6000000838286-13, Banka Intesa
Uplatom na devizni račun:
IBAN RS351657010855831-73
Uplatom preko pejpal platforme:
paypal.me/pokrenizivotsrb
Slanjem poruke na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD)

Više informacija možete videti ovde:


https://www.pokrenizivot.com/

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar