Profesor Pravnog: Sramota me odnosa vlasti prema budućnosti

Društvo 02. jul. 202022:1214 komentara
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Profesor sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Svetislav Kostić, oštro je večeras reagovao na odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u okviru pooštravanja mera zbog pandemije koronavirusa zatvori i sve studentske domove u Beogradu i pozvao sve svoje studente koji nemaju gde za ovaj ispitni rok, da mu se slobodno jave ako im treba bilo kakva pomoć u vezi smeštaja.

Kao profesora Univerziteta u Beogradu mene je sramota što se ova vlast ovako bezdušno odnosi prema našoj budućnosti, napisao je Kostić na svom fejsbuku.“

„Da li ova vlast zna da su ispitni rokovi u toku i da najveći deo naših studenata koji žive u studentskim domovima nemaju gde da ostanu? Kako će ta naša deca da polažu ispite? Da li ova vlast zna da roditelji te naše dece nemaju para da im plaćaju prevoz do Beograda samo za potrebe ispita i smeštaj van studentskog doma?“, upitao je Kostić.

Prema njegovom mišljenju, studenti su sada dovedeni u gori položaj samo zato što nemaju para da plaćaju stanove po Beogradu.

„Ovakav odnos prema srpskim studentima je sramota i bruka! Ta su deca bolja od svih nas zajedno. Od mene svakako! „, kaže Kostić.

Као професора Универзитета у Београду мене је срамота што се ова власт овако бездушно односи према нашој будућности. Да…

Posted by Svetislav Kostic on Четвртак, 02. јул 2020.

On je dodao da se umesto studentima, pare nemilice pare penzionerima, vernom biračkom telu  dok se „naša budućnost izbacuje na ulicu“.

„Svi moji studenti sa studijske grupe, sa vežbi i sa izbornog predmeta koji nemaju gde za ovaj ispitni rok neka mi se slobodno jave na mesindžer ako im bilo kakava pomoć treba u pogledu smeštaja za ovaj ispitni rok. To ću ja da rešim. I izvinite deco što smo vas ovako nedostojni!“, poručio je profesor Kostić.

Povodom odluke o zatvaranju studentskih domova u Studentskom gradu  večeras se okupio veliki broj studenata u znak protesta.

Studenti su izrazili nezadovoljstvo ovom odlukom i traže da bude poništena, te dodaju da studenti nisu neodgovorni kao što se predstavlja i da nose maske.

 

Komentari

Vaš komentar