Skupština grada, opozicija, metro
Goran Vesić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su na današnjoj sednici budžet za 2022. godinu u iznosu od ukupno 160,3 milijarde dinara, od čega je 146,3 milijarde dinara budžet grada, a ostatak budžet gradskih opština.

Za budžet je glasalo 58 odbornika, niko nije bio uzdržan, niti protiv.

Najveći deo novca, više od 54,6 milijardi dinara, odnosno 37,3 odsto budžeta grada, namenjen je organizaciji saobraćaja i saobraćajne infrastrukture.

Za predškolsko vaspitanje i obrazovanje namenjeno je 19,6 milijardi dinara, za opšte usluge lokalne samouprave 17,9 milijardi dinara, a za komunalne delatnosti nešto više od 15 milijardi dinara.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je na sednici Skupštine grada da će donošenje najvećeg budžeta u istoriji biti važan momenat za sve građane.

On je naveo da je budžet nastavak dobre politike koju je vodio nekadašnji gradonačelnik Siniša Mali, ocenivši da je budžet „odmeren, umeren i balansiran“.

Predstavnici opozicije koji bojkotuju sednice gradskog parlamenta, izneli su danas oštre kritike na račun planiranog budžeta za iduću godinu.

Predsednik Stranke slobode i pravde i nekadašnji gradonačelnik Dragan Đilas ocenio je da aktuelna vlast troši novac na besmislice.

Predsednica odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković istakla je da predlog gradskog budžeta za 2022. godinu nije razvojni, kao i da nije, kako se tvrdi, najveći budžet glavnih gradova u regionu.

Bonus video – Javna rasprava o beogradskom metrou

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar