MARKO STOJCIC Radovi na izgradnji koncertne dvorane izmedju trznog centra "Usce" i Palate Srbija trebalo bi da pocnu krajem sledece godine
Marko Stojčić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić je izjavio da, kada je reč o rekonstrukciji Ulice Kneza Miloša, prvobitni plan sa izgradnjom podzemne garaže ispod same ulice predviđa radove u periodu od godinu i po dana.

POGLEDAJTE JOŠ:

Druga varijanta je da se ne gradi podzemna garaža ispod ulice, već garaža pored zgrade Ministarstva spoljnih poslova, što bi rekonstrukciju skratilo na samo nekoliko meseci, rekao je za RTS Stojčić.

Već duži period razmišljamo trezveno šta radimo sa Ulicom kneza Miloša, iz prostog razloga jer je reč o jednoj od najvažnijih saobraćajnica u gradu. Najbliže konačnom razrešenju situacije je izgradnja javne garaže na slobodnoj parceli pored zgrade Ministarstva inostranih poslova. Ideja je da se sklone automobili sa trotoara, isti prošire, ali i kolovoz za još jednu traku. U toj varijanti imali bi smo šest traka, propusne trotoare, divan drvored sa zelenim ostrvom na sredini“, naveo je gradski urbanista.

Javni konkurs za metro stanice
On je najavio raspisivanje konkursa za budući izgled 17 metro stanica – prve linije metro sistema u Beogradu.

„Što se tiče budućeg izgleda metro stanica apsolutno je sve otvoreno, nećemo ih prejudicirati. Uzdamo se u arhitekstonsku struku naše zemlje, dok ćemo sa Društvom arhitekata Beograda raspisati javni konkurs na kome će svi imati pravo učešća i kada će stručna komisija izabrati najbolja rešenja“, zaključio je Stojčić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar