Biljana Stepanović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Mediji pišu da će Siniša Mali ostati ministar u novoj vladi, a Biljana Stepanović urednica Nove ekonomije kaže da je on glavni mozak i da ga ne treba potcenjivati. Dodaje da bi se na njegovom mestu uvredila što nije predložen za mandatara. Ona ponavlja pitanje ko je uništio EPS i privrednu bazu Srbiije i poručuje da je priča o štednji struje bacanje prašine u oči građanima.

Iako se pominjao kao mogući kandidat za madatara, Aleksandar Vučić je još pre mesec dana odbacio tu mogućnost, kada je rekao da mu se Mali javio sa bazena i poručio
„vidi kako pišem taj ekspoze“.

Stepanović za aktuelnog ministra finansija kaže da je „glavni mozak“ i da ga ne treba potcenjviati zbog doktorata kojim je „sam sebe ukopao“, ali da Vučić u njega nema dovoljno poverenja. Kako gošća Novog dana napominje, verovatno zato što nije dovoljno poslušan i Vučić ne može da ga prati.

Urednica Nove ekonomije je podsetila na prodaju imovine IMT-a i kako je sve bilo po zakonu, a opet država na gubitku nekoliko desetina miliona evra.

„Nadležnost za sve to u krajnjoj instanci je imalo ministarstvo finansija i Siniša Mali. Mali je po mom shvatanju i saznanju najdublje involviran u državne poslove, on sve zna i sve razume“, kazala je Stepanović, dodajući da ministar deluje zadovoljno i da ne veruje da je ostao uskraćen.

Govoreći o odluci da Ana Brnabić bude mandatarka do 2024. godine, a da je potom zameni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Stepanović kaže da ima utisak se predsednik Aleksandar Vučić poigrava svoji kadrovima.

„Vučević je mlad i neiskusan, pa da malo sedi pored Brnabić da nauči. Ja bih se uvredila, ali izgleda da oni imaju drugi mehanizam“, kazala je gošća Novog dana.

Ona ističe da je „baš briga“ šta će biti s Vučevićem, ali da je brinu druge stvari.

„Mene briga da li će biti struje, kakve će biti cene i da li ću moći ljudima da isplatim plate“, istakla je Stepanović.

Ko je uništio EPS?

„Zašto ste uništili EPS, aman ljudi bre“, upitala je Stepanović komentarišući stanje u kojem se Elektroprivreda Srbije nalazi i cenu po kojoj ćemo morati da uvozimo struju.

Ističe da više niko ne pita koliko će uvoz struje da košta, već samo da je ima.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Da li je Zorana Mihajlović kriva zbog situacije u EPS?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare