Biljana Stepanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Premijerka Srbije Ana Brnabić optužila je novinarku Biljanu Stepanović da širi dezinformacije da Srbija uvozi brašno. Stepanović podseća da je predsednik Aleksandar Vučić 11. februara sam rekao da je "naručeno 30 miliona kilograma brašna". "Ako su domaći izvori, gde je tender", upitala je ona.

Glavna urednica i direktortka portala “Nova ekonomija” Biljana Stepanović je u četvrtak na Tviteru napisala kako Srbija uvozi brašno i grašak, umesto da ih izvozi.

„Predsednik Vučić ne objašnajva zašto je zemlju dotle doveo, nego još diže paniku. Pokušava da napad na Ukrajinu iskoristi kao alibi“, navela je ona.

Na taj tvit Biljane Stepanović reagovala je premijerka Ana Brnabić, optužujući urednici „Nove ekonomije“ za širenje dezinformacija.

„Obično ne reagujem na poluinformacije i dezinformacije koje ova gospođa plasira. Ovaj put, laž da Srbija uvozi brašno je tako očigledna da je dobro istaći je kao primer gluposti ‘stručnjaka’. Brašno izvozimo. Izvozili smo i tokom kovida, a pomagali i regionu. Ozbiljni eksperti“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Stepanović je zatim u novom tvitu upitala „zašto se predsednica Vlade prepucava sa predsednikom države“ baš preko njenih leđa.

„Gospodin Vučić 11. februara sam kaže da je ‘naručeno 30 miliona kilograma brašna’. Ako su domaći izvori, gde je tender? Zašto se diže panika? Molim objašnjenja“, poručila je Stepanović.

BONUS VIDEO: Biljana Stepanović o zlatnom dobu, novoj turi državne pomoći i novogodišnjoj ekonomskoj realnosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar