Foto:Arriva Company

Požarevački prevoznik "Arriva Litas" saopštio je da će u petak, 25. septembra, na jedan sat obustaviti saobraćaj na celoj teritoriji Srbije zbog, kako su naveli, nepreduzimanja mera od strane institucija i nadležnih organa Srbije u postupku javne nabavke za izbor privatnih partnera za usluge prevoza u Požarevcu.

Kako je saopšteno, ukoliko do 28. septembra nadležni organi ne pozovu predstavnike ovog prevoznika na razgovor, istog dana „uslediće celodnevni prekid saobraćaja“.

Podsetimo, Nova.rs je već pisala o protestu požarevačkog prevoznika ispred zgrade Skupštine grada Požarevca zbog tendera za izbor prevoznika u gradskom javnom saobraćaju.

Stav kompanije je da je tender bio nezakonit jer je „dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa“.

„Najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas, a mlađih od devet godina“, saopštila je „Arriva Litas“ tada.

Tender je bio raspisan na period od 15 godina i vredan je 20 miliona evra, a na njemu su u zajedničkoj ponudi pobedile firme „Duga“ iz Petlovače kod Šapca i „Continental-turs“ iz Kule.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare