Foto: N1

Samostalni sindikat kompanije "Ariva", uz podršku menadžmenta kompanije, održao je protest ispred zgrade Skupštine grada Požarevca zbog tendera za izbor prevoznika u gradskom javnom saobraćaju.

U ovoj kompaniji ostaju pri stavu da je pomenuti tender, kako navode, nezakonit jer je dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa.

„Najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas, a mlađih od devet godina“, navodi se u saopštenju u kome se citira Dušan Krstić, direktor saobraćaja „Arive“.

„Ariva Litas“ u tom regionu Srbije zapošljava 300 radnika, među kojima je 85 vozača. Zaposleni strahuju da će, zbog neregularnosti na tenderu, izgubiti posao.

Inače, „Ariva“ je u Srbiji prisutna od 2013.godine, kompanija je u vlasništvu Deutsche Bahn Grupe od 2010. godine, jedne od vodećih kompanija u svetu u domenu logistike i transporta, a kao deo ove velike svetske kompanije, odgovorna je za regionalni putnički transport izvan granica Nemačke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar