Poslovni deo Kule Geneks, imovina nekada čuvenog preduzeća za spoljnu i unutrašnju trgovinu Generalexport u stečaju, prodata je danas za 2.400.000.000 dinara, ali je vlasnik ostao nepoznat.

„Nemam ingerencije da kažem koja je firma u pitanju. Utakmica je bila teška. Ja sam samo zastupnik“, rekao jezastupnik budućeg kupca reporterki Nova.rs.

Sedam kupaca nadmetalo se za kupovinu Geneks kule čija je početna cena bila 834 miliona dinara.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Licitaciju u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na kratko je prekinuo narodni poslanik i ekološki aktivista, Aleksandar Jovanović Ćuta, pa je pozvana i policija. Prisutna je i Radmila Vasić iz Dveri. Ćuta i Vasić sve vreme su, dok je trajala licitacija, uzvikivali: „Ne prihvatamo“.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, Geneks kulu su prvo nudili za dve milijarde dinara. Pa za 1,46 milijardi dinara. Sada, treći put za manje od godinu dana, Geneks kula u Beogradu – tačnije njen poslovni ceo – početkom januara ponuđena je na prodaju za nešto više od 834 miliona dinara.

Božidar Stavrić, Aleksandar Jovanović Ćuta i Radmila Vasić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Prvi put se u oglasu pojavila i napomena stečajnog upravnika da je Geneks kula – spomenik kulture još od 2021. godine i da Republika Srbija ima pravo preče kupovine.

Do trećeg kruga se došlo, ali je prodaja išla kroz javnu licitaciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare