Foto: N1

Poreski obveznici će od danas potvrde i rešenja o poreskom identifikacionom broju (PIB-u) dobijati isklјučivo u elektronskoj formi u poresko sanduče preko portala Poreske uprave (PU), saopštila je Poreska uprava.

U saopštenju se navodi da će oni koji su na svom profilu na portalu PU ostavili i kontakt podatke biti mejlom ili telefonom obavešteni da im je dostavljena potvrda ili rešenje.

Iz Poreske uprave pojašnjavaju da će se kao datum uručenja smatrati dan postavlјanja rešenja ili potvrde u poresko sanduče.

Pročitajte još:

Takođe i da će obveznici ubuduće isklјučivo elektronski dobijati potvrdu o registraciji odnosno o PIB-u na obrascu za novoosnovane poreske obveznike i obveznike koji rade promene podataka o nazivu i adresi, odnosno REG obrazac, zatim o odjavi registracije iz jedinstvenog registra poreskih obveznika na obrascu PO, te rešenje o oduzimanju ili vraćanju PIB-a kao i rešenje o odbijanju zahteva za vraćanje privremeno oduzetog PIB-a.

Novi način dostave omogućava poreskim obveznicima brži uvid u razloge oduzimanja poreskog identifikacionog broja, navode iz PU.

Procedura podnošenja zahteva za vraćanje PIB-a ostaje nepromenjena, tj. on se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave u papirnom obliku ili u elektronskoj formi putem mejla.

BONUS VIDEO Da li su frilenseri zadovoljni predlogom za obračun poreza?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar