Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Er Srbija je usled poskupljenja avio-goriva povećala cene zakupljenih čarter letova i potpisala anekse ranijih ugovora sa turističkim agencijama. To znači da će turističke agencije morati da uvedu doplate za gorivo. Aleksandar Seničić iz YUTA kaže da će se početkom svakog meseca znati kolika će biti doplata za naredni mesec. "Za jul ćemo znati već 10. juna i moći ćemo da garantujemo da se te takse neće menjati", rekao je Seničić.

Kako je objasnio čarter letovi se vezuju za cenu goriva i podseća da su doplate postojale i ranije, ali da smo sada dostigli maksimalne cene goriva i da kompanije moraju da podignu cene.

„Kada se potpisuje ugovor o putovanju, jasno stoji da može doći do poremećaja i da cena može da se promeni kada je u pitanju taksa za gorivo. Imali smo sastanak sa Er Srbijom, za te prve letove smo bili obaveš par dana pred put što nas je stavljalo u nepovoljan položaj. Početkom svakog meseca ćemo znati kakve doplate će biti. Doplate za jun znamo – od 30 do 50 evra“, kaže Seničić.

Podseća da cene goriva svake godine osciliraju i da su doplate ranije bile jedan, dva, pet evra, piše N1.

„Nemamo izbora, avioni će leteti po tim cenama. Agencije su preuzele deo troškova tih taksi, jedan deo troškova je uključen u cenu aranžmana. Nemamo prostora u maržama agencije da to možemo da preuzmemo. 30 evra je načelni dogovor da bude za sve destinacije u Grčkoj. Za Tursku i Španiju 40 evra. Za Egipat je okvirno 50 evra“, pojasnio je.

BONUS VIDEO Kad ponestane piste i autoput je dobar

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar