Avion Ersrbija Foto:TANJUG/ AIR SERBIA

Tehničko osoblje beogradskog aerodroma otklonilo je kvar zbog kog je danas oko 14.45 sati došlo do iznenadnog ponovnog prekida u radu softvera za pristup sistemu za čekiranje putnika.

Tehničko osoblje aktivno radi sa provajderom usluge na utvrđivanju uzroka problema, saopštio je beogradski aerodrom, prenosi RTS.

Kako je navedeno, ovaj privremeni prekid uzrokovao je usporavanje procesa prijave na let na pojedinim šalterima, ali u ovom trenutku ne očekuje se značajniji uticaj na planirani red letenja.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Sve nadležne službe na aerodromu sarađuju kako bi se minimizovao uticaj ove situacije na komfor putnika.

Beogradski aerodrom izvinjava se putnicima koji su pogođeni ovom situacijom i poziva ih da status svojih letova provere na sajtu aerodroma i u odabranim avio kompanijama.

Ranije danas, „Er Srbija“ je saopštila da usled ponovnog kvara IT sistema beogradskog aerodroma, u popodnevnim i večernjim časovima može doći do stvaranja većih gužvi na šalterima za prijavu na let te da kao posledica toga, u večernjem talasu može doći do značajnijih kašnjenja letova avio-kompanija koje poleću sa beogradskog aerodroma, uključujući i „Er Srbiju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare