Foto: Čitalac Nova.rs, n1

Promotivni štand kablovskog operatora "Telekom Srbija" postavljen je u zgradi opštine Zvezdara, a na njemu je do nedavno stajao natpis "Raskid sa SBB-om? Moguće je!". Televiziji N1 javio se aktivista Miloš Vučković, koji je to dokumentovao.

Na osnovu Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, Vučković je od opštine Zvezdara tražio objašnjenje – na osnovu čega je Telekomu dozvoljeno postavljanje štanda sa natpisom koji, prema oceni stručnjaka u oblasti biznisa, predstavlja kršenje principa lojalne konkurecije.

Vučković je od opštine dobio ugovor, kojim je dogovoreno da opština dozvoli postavljanje štanda, a da zauzvrat od Telekoma dobije televizor i priključak za usluge kablovske televizije.

Ekipa N1 obišla je zgradu opštine Zvezdara i uverila se da Telekomov štand stoji u holu i dalje, iako je ugovor između tog kablovskog operatora i opštine važio do 31. januara ove godine.

aktivista Miloš Vučković, Foto: N1

„Podneo sam zahtev opštini Zvezdara, ona je odgovorila i navela da postoji memorandum o razumevanju sa Telekomom Srbija na onsovu koga Telekom Srbija ima pravo da u opštinskoj sali ima svoj štand za promociju usluga a da zauzvrat opština Zvezdara dobije televizor od 43 inča. Ono što mi je upalo u oči je natpis na kome je navedeno „raskid ugovora sa SBB-om, moguće je“, bilo mi je zanimljivo jer sam ja radio ranije u Udruženju potrošača i na jednoj tv emisiji koja se bavi pravima potrošača i setio sam se da po Zakonu o zaštiti potrošača, pružalac usluge, u ovom slučaju operator kablovske televizije, ne sme da se reklamira tako što kritikuje konkurenciju“, rekao je Vučković.

BONUS VIDEO: Radnici Gradske čistoće rade u kol centru i nude raskid ugovora sa SBB

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare