Crna Gora
Foto: Shutterstock

Od "super, idemo na more!" do "u Crnu Goru nikad više" - naši čitaoci različito su reagovali na vest da Crna Gora konačno otvara granicu, ali zato srpske turističke agencije poručuju da će ponude spremiti za sat vremena - čim od partnera iz te zemlje dobiju informacije koji hoteli i smeštaji su spremni da prime goste. Pitanje je, međutim, da li će naši turisti koji uopšte uspeju da iskoriste još dvadesetak dana letnje sezone, radije krenuti put Crne Gore ili Turske i Egipta, zemalja koje ne traže PCR ili serološki test.

Pročitajte još:

„Zašto bi iko uopšte išao u Crnu Goru na letovanje ove godine, kada su Turska i Egipat otvorene praktično sve vreme za naše ljude, a ne traže testove za ulazak u zemlju.

Zašto bi se neko mučio, plaćao dodatno testove, pravio sebi dodatne troškove kad sve to može da izbegne“, odgovara pitanjem na naše pitanje Milan Lainović, direktor turističke agencije „Belvi“.

Kako kaže, interesovanje za letovanje u Turskoj i Egiptu je ogromno, cene „nikada nisu bile povoljnije“, a pitanje je i kako su se Crnogorci pripremili za ovaj „ostatak“ sezone, koji će potrajati dvadesetak dana.

Crna Gora
Foto: Shutterstock

I zaista, samo desetak dana ranije pisali smo o sablasno praznim plažama i gradovima poput Kotora, Budve ili Herceg Novog, čijim ulicama u „normalno“ vreme nije moglo da se prođe.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić, danas je za Nova.rs procenio da bi put Crne Gore moglo da se uputi oko 20 hiljada turista iz Srbije, što je tek delić od oko 350 hiljada, koliko je znalo da letuje na crnogorskom primorju pre izbijanja epidemije.

Zna se ko voli rizort, a ko ide da obiđe „svoje“

Direktor „Viva Travel“ Mirko Milanović dodaje da on i njegove kolege iz turističkih agencija mogu za sat vremena da naprave ponudu za Crnu Goru, ali da pre toga moraju da dobiju informacije o tome ko je spreman da primi goste, i pod kojim uslovima od svojih partnera iz Crne Gore – hotela i smeštaja.

Njega, međutim, ne brine da će Crna Gora „ukrasti“ goste Egiptu i Turskoj, pogotovo pošto, kako kaže, prodaja aranžmana za te zemlje odlično ide sve vreme, a i ukazuje na to da profesionalci unapred znaju ko među našim turistima „preferira“ koju zemlju.

„Oni koji vole rizorte, velike hotele gde je sve ‘na izvolite’ biraju Egipat, dok je Turska poput Grčke, pravi izbor za one koji vole da obilaze različite plaže, i uopšte budu ‘mobilni’ na odmoru. U Crnu Goru najčešće idu oni koji u toj zemlji imaju rodbinu, neku kuću ili stan i koji mogu brzo da se spakuju i otputuju“, priča Milanović.

Prema njegovim rečima, jedno od važnih pitanja, od koga zavisi i koliko naših turista će se uputiti u Crnu Goru jeste i da li će i koliko brzo moći da se organizuje autobuski prevoz, koji je najpopularniji način prevoza do tog dela Jadrana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare