Tomislav Momirović "Najbolja cena" Foto:TANJUG/ TANJUG VIDEO

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetili su danas jedan od maloprodajnih objekata u Beogradu u okviru promocije akcije "Najbolja cena" u kojoj je snižena cena 81 vrste trgovinskih proizvoda. Ekipa portala N1 postavila je ministru pitanje o štednji, a dogovor koji je usledio je pomalo bizaran.

Naime, novinar N1 upitao je ministra Momirovića kako on štedi i da li je ova inflacija uticala i na njega. Međutim, ministar je ovo pitanje shvatio kao provokaciju, ističući da je pitanje ironično.

„Pitanje je do kraja je ironično, ispod, čak, i vašeg nivoa. Vama je jasno da ja potičem iz jedne bogate porodice koja ne kalkuliše i nije toliko fokusirana da uštedi kad su ovakve akcije. To svi znaju. Ja sam ovde došao kao ministar trgovine da promovišem jednu akciju koja je od velikog značaja za sve naše građane. Akciju na koju sam ja lično jako puno, jako dugo i jako pažljivo radio“, rekao je Momirović.

Prethodno, Momirović je rekao da je akcija „Bolja cena“, koja je prethodno bila aktuelna, dosta slična novoj, ali da danas započeta akcija obuhvata dosta veću paletu poizvoda i veće popuste.

„Kada pričamo o najosnovnijim životnim namirnicama, imamo najniže cene u regionu, a verovatno i u Evropi. Želimo da damo podršku građanima, znamo da je septembar tradicionalno najosetljiviji mesec, deca kreću u školu i troškovi rastu“, rekao je Momirović.

Predsednik PKS Marko Čadež navodi da je ovo jedan od najboljih i najinovativnijih oblika saradnje države, Vlade i privrede.

PROČITAJTE JOŠ

Od danas pa do kraja oktobra građani će u okviru akcije „Najbolja cena“ po cenama koje su povoljnije od akcijskih, u 2.500 maloprodajnih objekata, moći da kupe 81 vrstu proizvoda. Reč je o prehrambenim i proizvodima za ličnu higijenu, kao i proizvodima kućne hemije. Prosečno sniženje iznosi 26,82 odsto i ono će domaćinstvima omogućiti uštedu od 8.000 do 22.000 dinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare