Nova kovid bolnica u Novom Sadu. Foto: Predsedništvo/Dimitrije Goll

Država je na izgradnju i opremanje tri kovid bolnice u Batajnici, Kruševcu i Novom Sadu potrošila ukupno oko 130 miliona evra. Od toga, izgradnja objekata bolnica je koštala 87,9 miliona evra, a kupovina potrebne opreme 42,3 miliona evra, piše Nova ekonomija.

Cene izgradnje i opremanja rasle su i nakon ugovaranja poslova tako što su naknadno potpisivani aneksi ugovora, navodi Nova ekonomija.

Kovid bolnica u Batajnici, kako se navodi, koštala je 42,9 miliona evra, u Kruševcu 37,7 miliona evra, a u Novom Sadu 48,6 miliona evra, vidi se iz do sada javno objavljenih podataka.

Izgradnja bolnica je finansirana iz budžeta Ministarstva odbrane, dok je za opremanje bilo zaduženo Ministarstvo zdravlja.

Konkurencije prilikom izbora izvođača gotovo da nije ni bilo.

Kako je izgradnja kovid bolnica finansirana iz budžeta Ministarstva odbrane, poslove je ugovarala Vojnograđevinska ustanova „Beograd“.

Raspisana su tri tendera, i to sva tri kao pregovarački postupci, bez objavljivanja javnog poziva. To znači da su ponudu mogle da daju samo firme koje su bile pozvane.

Poslove izgradnje u sva tri slučaja dobile su iste firme, Termomont iz Beograda, Teming Electrotechnology iz Niša i Saša Milosavljević PR BP Consulting iz Kruševca.

Bonus video: Dve žene u teškom stanju prebačene u Niš posle saobraćajne nesreće kod Leskovca

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar