Mala zbirka tragikomičnih uskršnjih čestitki

Lifestyle 02. maj. 202110:32 > 03. maj. 2021 09:05
Podeli:
uskrs
Uskrs; Foto: Dinendra Haria / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako vam "Hristos vaskrse" i "Srećan Uskrs" nisu dovoljni da nekome podarite osmeh i uputite lepe misli na današnji dan, izaberite neku od uskršnjih čestitki u stihovima.

Dok su neki i dalje u dilemi kako se pravilno čestita Uskrs, drugi uveliko šalju čestitke u stihovima. Anonimni autori koji su ih lansirali u internet prostor „pokrili“ su sve emocije koje ovaj praznik nosi i u njih ubacili Isusovo stradanje, crkvena zvona i sveće, zeke i šarena jaja… I pre nego što ih u startu ocenite kao tragikomične, glupe, preterane, kičaste – primetite da su u osnovi ipak lepe želje koje su vam, kako-tako, već izmamile osmeh.

U nastavku pogledajte našu malu zbirku i budite slobodni da je proširite u komentarima:

Koliko su duge u zeca uši toliko ti želim radosti u duši i koliko je lepo šareno jaje toliko taj osećaj nek potraje! Srećan Uskrs!

Nedeljno jutro kad zablista, radosno dočekajte vaskrslog Hrista, jer on pobedi smrt i uvede nas u rajski vrt. Hristos vaskrse!

Dok vaskršnje lomiš jaje neka mir tvojom dušom vlada, nek ti Hrist snage daje da zlo dobro nikad ne nadvlada. Hristos Vaskrse!

Doskakutao jedan zeko, pa mi nešto lepo reko. Danas sreću i veselje delim, pa ti srećan Uskrs želim!

Pročitajte još:

Uskrs je najlepša molitva, i dar je i blagoslov od gospoda Boga. Da svako iskreno voli i da u nevolji pomogne bližnjega svoga.

Vetrovi šapuću i ptice pevaju Uskrs je stigao, Uskrs je tu, a usne se pitaju gde je dosad lutao, jer svet je zastao od čeznje za njegovom svetlošću. Srećan Uskrs.

Sveto jaje uskršnjeg jutra, što ti danas kuću krasi, nek ti donese svaku sreću i od svake muke spasi.

Svaki je kraj početak novi, nek ti se ostvare sve želje i snovi. Neka ti od sreće duša zablista, srećan ti praznik vaskrsenja Hrista.

U plamenu praznika dok se iskrene želje roje, Bog nek blagoslovi i sačuva tebe i sve tvoje. U tvom domu, zdravlja nek donese, na zdravlje Vaskrs, Hristos vaskrse!

Od Uskršnjih blagih dana da osetiš sreću pravu, a sve loše, bolne stvari da prepustiš zaboravu, da te prati milost Boga i tebe, i svakog tvoga.

Čestitku ti šaljem ovu, jer ti doći na ne mogu, i za tvoje zdravlje, sreću ja se molim dragom Bogu, nek ti vera dušu snaži, tugu neka ti ublaži, da ti uvek cveta cveće kao sada u proleće.

Na livadi crkva stara, zvono s zvonom razgovara. Svanuo je dan spasenja, dan Hristovog Vaskrsenja. Srećan Uskrs!

Tamjan miriše i gori sveća, nek vašu kuću ispuni sreća, a dušu nek ti ispuni vera, primi u srce Hrista spasitelja. Hristos voskrese, radost donese.

Hrist je smrću smrt pobedio, za pravdu se izborio i pokazao da je vera jaka i da se za ljubav treba boriti ljubavlju, a ne mržnjom! Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!

Svanuo je dan spasenja, dan Hristovog vaskrsenja, neka Gospod u vaselju ispuni vam svaku želju. Zdravlja, sreće, blagostanja, za grešnike pokajanja.

Neka se pred tobom otvori put, neka vetar uvek bude iza tvojih leđa, neka te prati samo ljubav i sreća, i neka ti Bog bude zaštita najveća!

Nek u hramu bića tvoga, vaskrsli se Gospod javi – da te štiti, čuva, brani, s puno pažnje i ljubavi. Hristos voskrese!

Na krstu je postradao zarad naših grešnih duša, uzneo se u nebesa i molitve naše sluša, pomoli se u tišini il’ se moli na sav glas, pomoli se dragom Bogu u molitvi nađi spas!

Neka Vam kuća u veselju blista i srećno vam vaskresenje Hrista kao praznik životnog začetka, ostale sreće i napretka! Srećan Uskrs!

Hristos vaskrse, zemlju potrese, tugu odnese, radost donese.

Pročitajte još:

U proleće rano, kad se priroda budi, zbog dana jednog srećni su ljudi. Na licu se vide znakovi sreće, Isus je došao, napustiti nas neće.

Poleteli anđeli poput ptica, dotakli predivan osmeh tvoga lica, nek ti prenesu poruku na krilima belim da ti sve najlepše za Uskrs želim.

Najlepše stvari neka ti se dese, uz poruku drevnu Hristos vaskrse! Neka ti dušu niko nikada ne rani, i neka su ti srećni uskršnji dani.

Trči zeka preko brda, gora, jer zna da tebe poljubiti mora. Ostavio zeka i šargarepu i kupus, samo da bi tebi poželeo SREĆAN USKRS!

Nije Uskrs čestitka, ni dar skupi niti nešto što se kupi to je molitva i blagoslov od Boga da svako jos više voli bližnjega svoga.

***

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar