Podeli
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Svakoga dana stižu sve alarmantniji podaci o broju zaraženih i broju preminulih zbog poledica korone. Dnevna statistika saopštava nam se svakoga dana u 15 sati. Brojie se i pacijenti na respiratoru, registruju se i oni koji su izlečeni. Ipak, pulmolog Srđan Lukić ima jedan predlog koji bi mogao da otrezni naciju.

“Iz perspektive medijskog uticaja na građane u Srbiji, imam utisak da objavljivanje brojeva novozaraženih nema ama baš nikakvog efekta u smislu shvatanja ozbiljnosti situacije. Stoga, predlažem kriznom štabu da počne da objavljuje koliko još ima slobodnih kreveta po bolnicama”, napisao je na svom Fejsbuk profilu ovaj lekar koji trenutno radi u Sloveniji.

Iz perspektive medijskog uticaja na građane u Srbiji imam utisak da objavljivanje brojeva novozaraženih nema ama baš…

Posted by Srđan Lukić on Среда, 25. новембар 2020.

Iako je otišao da radi u inostransvu Lukić dobro poznaje ovdašnji mentalitet, nije ga zaboravio. Samo još treba da budemo sigurni u to da je bilo koja brojka koja nam se zvanično saopštava iz Kriznog štaba tačna i da nema laži i prevare. Valjalo bi i da usaglase svoje stavove, a ne da nas zbunjuju svojim oprečnim izjavama.

Verovali Kriznom štabu ili ne, o tome da je mesta u bolnicama sve manje i da je oprez nužnost, svedoči i podatak iz Hitne pomoći. Ta zdravstvena služba jutros je saopštila da su pacijenti iz Beograda prevezeni do Niške banje, Kragujevca, Mladenovca, Selters banje, Pančeva…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar