Olimpijske igre su u punom jeku, a navijači u Srbiji u subotu nisu imali mnogo razloga za slavlje. Tačnije - nijedan.

NAJVAŽNIJE IZ TOKIJA:

Novi šok za Novaka: Ostao bez medalje, lomio rekete i nervirao se

Otkriveno zašto je Novak predao meč sa Ninom za bronzu

Poraz Srbije u velikom derbiju, bez rešenja za Hrvate

Šteta: Arsović nije uspela da „upuca“ medalju

Savić posle poraza od Hrvata: Alarm, ozbiljan alarm

Prvi poraz odbojkašica Srbije, Brazilke jače u Tokiju

Sve što su naši predstavnici na Olimpijskim igrama mogli da izgube, nažalost, izgubili su, a 31. jul 2021. ćemo u Tokiju arhivirati kao veoma loš dan za srpski sport.

PROČITAJTE JOŠ

Od najavi Novaka Đokovića da bi voleo da Srbiji donese bar jednu medalju na kraju nije ostalo ništa. Nole je izgubio u singlu od Pabla Karenjo Buste u borbi za bronzu sa 4:6, 7:6 (6) i onda je odustao i od miks dubla.

Obrazložio je to povredama, pa je srpski tenis u Tokiju ostao bez ijedne medalje, mada smo potajno želeli obe dostupne.

Poraženi su i vaterpolisti u velikom derbiju od Hrvatske sa 12:14, pa ih očekuje bitan duel u poslednjem kolu s Crnom Gorom za prolaz dalje.

Bez medalje ostala je Andrea Arsović u disciplini 50 metara trostav, a na startu takmičenja u atletici Dragana Tomašević nije uspela da se plasira u finale bacanja diska.

Jako loš dan zaokružio je na kraju i poraz odbojkašica od Brazila u četvrtom meču grupne faze takmičenja 1:3, tako da se nadamo da će naredni dani doneti iole bolje i rezultate i raspoloženje.

12.59 Nadal odmah čestitao Karenjo Busti

Najveći Novakov rival je presrećan što je Karenjo Busta pobedio Đokovića u meču za bronzu i dolio je so na ranu lošeg subotnjeg takmičarskog dana.

Foto: Printscreen Instagram / Rafael Nadal

12.29 Đoković najavio i da će se spremati za Pariz

Olimpijske igre u Parizu su za tri godine, a srpski igrač će tada imati 37. „Znam da ću da se vratim, pokušaću da nastavim da radim za Olimpijske igre u Parizu, pokušaću da osvojim medalju za moju zemlju“, kaže Novak.

12.15 Novak se izvinio Srbiji zbog toga što je ostao bez medalje

„Žalim što nisam uzeo medalju za moju zemlju i u singlu i u dublu. Nisam uspeo da iznesem to juče i danas. Nivo tenisa mi je pao, pre svega zbog mentalnog i fizičkog umora“, rekao je Đoković i dodao: „Ne žalim što sam došao na Olimpijske igre. Verujem da nema slučajnosti u životu, sve se dešava sa razlogom. Imao samo nekoliko poraza na Olimpijskim igrama i velikim turnirima koji su mi slomili srce i znam da me obično ti porazi ojačaju“.

11.59 Odbojkašice poražene od Brazilki

Naša reprezentacija je poražena u četiri seta sa 3:1 (20:25, 16:25, 25:23 i 19:25). Pre toga su srpske odbojkašice pobedile Dominikansku Republiku, Japan i Keniju.

11.40 Novak se povukao iz borbe za bronzu sa Ninom, otkriveno i zašto

Srpski tim je imao priliku da uzme bronzu u miks dublu, a rivali Đokovića i Nine Stojanović bili bi Džon Pirs i Ešli Barti. Novak je posle poraza od Karenjo Buste prijavio probleme sa ramenom i odustao je od miks dubla.

11.14 Stižu i neke od prvih reakcija posle poraza Đokovića i pobede Karenjo Buste

Pau Gasol, čuveni španski košarkaš, kaže da je Karenjo Busta odigrao brutalan turnir kao i da su Pau i ostali sunarodnici veoma ponosni na Pabla.

11.02 Odbojkašice izborile četvrti set

Zaigrale su odbojkašice Srbije mnogo bolje u trećem setu i najviše zahvaljujući Tijani Bošković uspele da ga osvoje (25:23) i smanje prednost Brazila na 2-1 u setovima.

11.00 Šok: Novak i bez bronze!

Španac Pablo Karenjo Busta savladao je Novaka Đokovića sa 6:4, 6:7(6), 6:3 i osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, a najbolji na svetu ostao je bez odličja u singlu.

10.38 Evo kako su i gde su završili Novakovi reketi…

10.32 Novak se ozbiljno iznervirao protiv Karenjo Buste

U prvom gemu trećeg seta je bacio reket na tribine, zbog propuštene brejk lopte, a onda je u trećem gemu, kada je Karenjo Busta poveo sa 3:0, Srbin udario reketom o mrežu i razbio ga.

10.14 Andrea Arsović je zauzela osmo mesto u finalu

Srpska sportistkinja se takmičila u disciplini malokalibarskom puškom u trostavu i tim rezultatom je i završila Olimpijske igre.

10.04 Bravo, Nole! ‘Ajmo…

Konačno lepe vesti iz Tokija! Đoković je preživeo dramu u taj-brejku drugog seta i izjednačio protiv Karenjo Buste 7:6(8:6), pa treća deonica odlučuje kome će pripasti bronza.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig)

10.02 Odbojkašice izgubile set

Naše odbojkašice ostale su bez prvog seta nakon ubedljive igre Brazila – 25:20. Idemo dalje…

09.50 Ništa od medalje, Arsović osma u finalu

Andrea Arsović zauzela je osmo, poslednje mesto u finalu discipline 50 metara trostav, s rezultatom 402.4 krugova i nije ušla u raspucavanje za medalju.

09.40 Poraz vaterpolista Srbije

Vaterpolisti Srbije poraženi su u velikom derbiju od reprezentacije Hrvatske sa 14:12 (5:3, 1:1, 4:4, 4:4), u 4. kolu, pa sledi veoma bitan duel sa Crnom Gorom u poslednjem kolu za prolaz dalje.

Srbija vs Hrvatska vaterpolo
Srbija vs Hrvatska vaterpolo Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes

09.22 Krenule i odbojkašice

Odbojkašice Srbije igraju sa Brazilom i taj meč čeka vas u posebnom blogu uživo.

09.10 Arsović trenutno sedma u finalu

Završen je klečeći stav (prvi od tri) u finalu discipline na 50 metara trostav i naša Andrea Arsović je sedma s rezultatom 152.6. Prva je Ruskinja Julija Žukova sa 154.5.

09.00 ‘Ajmo, Andrea!

Andrea Arsović puca u finalu discipline na 50 metara trostav, koja podrazumeva klečeći, ležeći, pa stojeći stav. Klečeći stav sastoji se od tri pokušaja po pet pucanja uz vremensko ograničenje. Posle se strelište sprema za ležeći stav…

Posle prve serije bila je osma, a nakon druge šesta s rezultatom 122.0, dok je vodeća bila Nemica Ber sa 123.3.

08.55 Vaterpolisti gube na poluvremenu

Žestoko je u bazenu, Srbija je loše počela derbi, Hrvatska je vodila i 5:1, a na poluvremenu je rezultat bio 6:4 za „barakude“.

08.01 Bravo!

Andrea Arsović se plasirala u finale Olimpijskih igara u disciplini malokalibarska puška trostav. Srpska strelkinja je kvalifikacije završila ne petoj poziciji. Ona će se boriti za petu medalju Srbije, a takmičenje je u kvalifikacijama okončala Sanja Vukašinović sa 1.161 krugom i na 25. poziciji. Finale je na programu od 09.00.

07.59 Novak se bori za prvu bronzu

Srpski teniser od 08.00 igra meč za bronzanu medalju u Tokiju. Najbolji teniser sveta će za odličje morati da savlada Pabla Karenjo Bustu.

Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

07.25 Tomašević stala u kvalifikacijama

Dragana Tomašević, 39-godišnja bacačica diska, takmičenje na petim Olimpijskim igrama završila je u kvalifikacijama jer je zauzela 15. poziciju sa hicem od 56,95 metara.

07.14 Šta je sve danas na programu?

U subotu ujutru gledaćemo spektakl za spektaklom. Novak će igrati u dva meča za bronzanu medalju, vaterpoliste očekuje derbi sa Hrvatskom (08.30), dok će odbojkašice na megdan Brazilu (09.25). Srpski teniser bi sa dve osvojene medalje ušao u društvo igrača koji imaju čak tri medalje sa Igara. Venus Vilijams ih ima pet (četiri zlata) i daleko je najuspešnija u obe konkurencije, kod muškaraca je Endi Marej stigao do dve zlatne medalje i jedne srebrne.

ATLETIKA

Dragana Tomašević (disk), kvalifikacije 03.55

STRELJAŠTVO

Andrea Arsović (50m trostav), od 05.00 do 10.10

Sanja Vukašinović (50m trostav), od 05.00 do 10.10

TENIS, za 3. mesto

Novak Đoković – Pablo Karenjo Busta 08.00

Miks dubl, za 3. mesto

Đoković/Stojanović – Barti/Pirs ne pre 9.30

VATERPOLO, 4. kolo

Srbija – Hrvatska 08.30

ODBOJKAŠICE, 4. kolo

Srbija – Brazil 09.25

07.04 DOBRO DOŠLI

Dobro jutro i dobrodošli na još jedan lajv blog Nova.rs posvećen Olimpijskim igrama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar