Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Pablo Karenjo-Busta savladao je Novaka Đokovića sa 6:4, 6:7(6), 6:3 i osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je izgledao umorno, nervozno i nedovoljno koncentrisano.

Relativno lako je izgubio prvi set, a onda u drugom pružio pravu borbu. Uspeo je već u ovom setu da spase meč loptu (do kraja meča spasao ukupno pet) i da pokaže da polako podiže nivo igre. Ipak, Španac je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. Bio je toliko precizan da je i Novak u jednom trenutku vikao na srpskom „Linija“ nakon što je Španac po ko zna koji put pogodio osnovnu liniju.

Sve ovo je dovelo do velike nervoze Novaka, koji je u jednom trenutku lansirao reket na tribine, da bi dva gema kasnije zakucao jedan reket u mrežu. Sva ova nervoza nije pomogla Novaku da preokrene.

U prvom gemu trećeg seta je propustio brejk loptu, a onda vrlo brzo gubio sa 3:0. Nakon toga šta god da je pokušavao nije uspevao da se vrati u igru i tako ostao bez trećeg mesta.

Novak je u Pekingu 2008. godine stigao do bronzane medalje i to je i dalje jedino njegovo odličje na Igrama.

U meču za zlato odmeriće snage Karen Hačanov i Aleksander Zverev (09.00).

Novak Đoković
Foto: Tanju/AP Photo/Seth Wenig

Treći set: Đoković – Karenjo-Busta 4:6, 7:6(6), 3:6

3:6 Kraj! Španac osvaja bronzu

Novak je spasao jednu meč loptu pri rezultatu 40:30. Nakon toga je Karenjo-Busta izbacio loptu u aut kod druge meč lopte. Iz šeste šanse je Španac uspeo da dođe do trijumfa.

3:5 Novak smanjio zaostatak

Dobrim servisima je uspeo da osvoji gem, a nakon toga je lagano džogirao kako bi se zagrejao i kako bi uspeo da napravi brejk koji će mu omogućiti opstanak u meču za bronzu.

2:5 Šta samo radi Španac?!

Ovo je jedan od najboljih mečeva Karenja-Buste u karijeri, možda čak i najbolji. Nekoliko puta se Novak nervirao zbog toga koliko je savršeno Španac „čistio“ linije.

2:4 Đoković do gema

Srbinu ističe vreme da podigne nivo igre i da napravi brejk.

1:4 Španac vodi

Neće, pa neće! Srbin ne uspeva da dođe do daha i da napravi brejk. Gledao je nekoliko puta ka tribinama, Novak se i dalje nije predao, ali nikako mu ne ide da sprovede u delo ono što je zamislio.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

1:3 Konačno prekid serije!

Novak je u jednom trenutku povikao „Linija“ nakon što je Španac po ko zna koji put pogodio liniju i tako uspeo da osvoji poen. Ipak, uspeo je da se smiri i da osvoji ovaj gem.

0:3 Kakav problem za Novaka

Đoković je izgubio treći gem sa 40:15, a onda je zakucao reket u mrežu. Novak je izgubio živce i neophodno mu je da se brzo smiri.

0:2 Brejk Španca

Karenjo-Busta je uspeo da stigne do brejka nakon razmene od 22 udaraca. Novak nije uspeo da probije njegovu odbranu, a nakon propuštenih brejk lopti je odmah stigla kazna.

0:1 Španac preživeo brejk lopte i osvojio gem

Novak je stigao do brejk lopte, a u dugoj razmeni (27 udaraca) je na kraju volej poslao u aut. Bila je ovo prva brejk lopta za Đokovića, još od prvog seta. Ipak, Španac je uspeo da je spase, a Novak je ostao u neverici nekoliko trenutaka. Pritisak Novaka se nastavio, pa je nakon 06:30 stigao do nove brojke. U jednom trenutku je lansirao reket na tribine kada nije mogao da stigne jednu loptu i tako pokazao koliko žali što ne uspeva da dođe do brejka.

Drugi set: Đoković – Karenjo-Busta 4:6, 7:6(6)

Taj-brejk

8-6 Poen i set za Novaka!

7-6 Novi poen za Đokovića, nema nameru da se preda.

6-6 Mentalni div Novak Đoković! Ostao je miran i spasao meč loptu, nastavlja se drama.

5-6 Meč lopta za Karenja-Bustu.

4-3 Sunce je zasmetalo Novaku da odigra poen, uopšte nije video lopticu, pa je ona završila u autu.

4-2 Novak je uspeo da se podigne nakon šoka u prvom setu i da sada deluje potpuno mirno.

3-1 Dve vezane greške Karenja-Buste. Španac je poslao dve lopte u aut.

1-1 Velika drama, oba igrača igraju sjajno, a Španac češće pravi grešku na kraju drugog seta.

6:6 Šteta!

Gledaćemo taj-brejk!

6:5 Ma idemo!

Probudio se Đoković. Kao da je konačno došao do daha, a to se vidi i po njegovoj igri. Nema toliko vinera, ali ima daleko manje grešaka.

5:5 Šteta!

Stigao je Novak do 30:0, ali Španac se tada probudio i sjajnim servisima se vratio. Nije dozvolio Đokoviću da napravi preokret, pa ni da dođe do brejk lopte. Novak ima problema sa disanjem, pa deluje na momente da jedva uspeva da dođe do daha.

5:4 Igrači imaju sve veće pauze

Zbog velikih vrućina organizatori su odlučili da dozvole igračima više vremena da se rashlade na klupi. Kod svakog prekida Novak koristi klima uređaj i led da se rashladi. Srbin igra sve bolje kako prolazi vreme i deluje da je uspeo da dođe do daha.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

4:3 Novak gleda ka tribinama

Novak je odservirao prvi as na meču, a on je poništen nakon čelendža. Ipak, Novak je osvojio već sledeći poen. Đoković je sa klupe ledao ka tribinama, popio vodu, a u jednom trenutku su bile vidljive i tablete.

3:3 Španac ne popušta

Iako Karenjo-Busta ne igra najbolji tenis na turu, njegova tajna se krije u konstantnosti. Novak mu umnogome olakšava posao greškama.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig)

3:2 Novak izgleda mnogo bolje

Kao da mu je sve lakše da igra kako vreme prolazi. Impresivno serviraju obojica, pa je tek u ovom gemu viđen prvi poen na drugi servis nekog igrača.

2:1 Brži gemovi

Ovakva igra ide na ruku našeg asa kome je potrebno da što pre završava poene.

1:0 Obećava početak

Novak je brzo stigao do ovog gema i osvoji čak tri direktna poena.

Prvi set: Đoković – Karenjo-Busta 4:6

4:6 Šteta! Novak propustio šanse

Novak je stigao do 40:15, pa i dve brejk lopte. Ipak, Srbin je napravio od tog momenta tri vezane greške (dva auta i lopta u mreži), pa je Karenjo-Busta jednim asom osvoji set.

4:5 Nije gotov set! Novak se podigao

Stigao je Karenjo-Busta do dve set lopte, ali je prvu zakucao u mrežu. Sledeću set loptu je Novak spasao nakon duge razmene i forhend paralele.

3:5 Španac baš sigurno

Novak ne uspeva da zapreti i napravi brejk koji bi mu pomogao da ostane u setu.

3:4 Novak opustio ruku

Nakon nekoliko težih gemova i serije Španca od 3:0 Novak je konačno proradio. Uspeo je Španac da osvoji dva poena, ali ne i da zapreti.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig)

2:4 Odlična igra Španca

Karenjo-Busta nastavlja sa sjajnom igrom i deluje znatno odmornije od našeg asa. Đoković ne uspeva da odigra brži poen, a Španac insistira na dužim razmenama.

2:3 Ovo ne izgleda dobro, brejk Španca.

Ne samo da je Karenjo-Busta uspeo da stigne do brejka, već je ot uradio bez da je Novaku dozvolio da osvoji ijedan poen na sopstveni servis. Španac ima znatno bolji govor tela, deluje da je Novak i dalje umoran.

2:1 Novak je osvojio dva maratonska gema

Nakon nešto bržeg prvog gema usledile su duže razmene, a Novak je propustio i dve brejk lopte u drugom gemu. Nakon završenog trećeg Srbin se okrenuo ka publici i nešto rekao, ali nije poznato šta mu smeta. Povikao je nešto, a onda nervozno otišao na klupu.

1:0 Sigurno!

Novak osvaja prvi gem bez većih problema.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare