Srbija vs Hrvatska vaterpolo
Srbija vs Hrvatska vaterpolo Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes

Vaterpolisti Srbije poraženi su u velikom derbiju od reprezentacije Hrvatske sa 14:12 (5:3, 1:1, 4:4, 4:4), u 4. kolu Olimpijskih igara, pa sledi veoma bitan duel sa Crnom Gorom u poslednjem kolu za prolaz dalje.

Ovaj susret obećavao je veliki broj golova, tako je i bilo jer obe selekcije gaje napadački stil. Od početka su Hrvati bolje zaigrali, kaznili sve propuste u našoj odbrani i stečenu prednost sve vreme čuvali.

PROČITAJTE JOŠ

Krenule su „barakude“ sa 5:1, probudili su se potom „delfini“, ali nedovoljno za veliki preokret…

Uspeli su izabranici Dejana Savića u drugom poluvremenu i da izjednače (8:8), nakon čega je usledila nova serija raspucanih komšija i na kraju su vaterpolisti Srbije, posle Španije, pretrpeli i drugi poraz na turniru u Tokiju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Maro Joković i Paulo Obradović sa po četiri gola, tri je postigao Perica Bukić.

U našem timu prednjačio je Nikola Jakšić sa tri pogotka, po dva puta su se u strelce upisali Filip Filipović i Strahinja Rašović.

Ove selekcije imale su pre međusobnog duela po dve pobede i jedan poraz, pa je sada Hrvatska obezbedila plasman u četvrtfinale i igraće sa Španijom za prvo mesto u grupi. Vaterpoliste Srbije u poslednjoj rundi u ponedeljak očekuje okršaj sa Crnom Gorom za prolaz dalje. U nokaut fazu prolaze četiri reprezentacije iz svake grupe.

Srbija – Hrvatska 12:14 (3:5, 1:1, 4:4, 4:4)

Bazen: Tacumi centar (Tokio). Sudije: Majkl Goldenberg (SAD), Majkl Cvart (Holandija)

Hrvatska: Bijač, Lončar 1, Vrlić, Bušlje 1, Macan, Obradović, Miloš, Joković 4, Garsija, Vukičević 1, Bukić 3, Fatović, Marcelić.

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, Dedović, Ranđelović 1, Lazić, D. Pijetlović 1, Rašović 2, Aleksić, Jakšić 3, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 1.

Grupa B, 4. kolo:

Crna Gora – Kazahstan 19:12

Australija – Španija 5:16

Hrvatska – Srbija 14:12

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

KRAJ Poraz Srbije

Hrvatska je pobedom 14:12 prošla u četvrtfinale, dok vaterpoliste Srbije očekuje okršaj s Crnom Gorom za prolaz.

31′ Da li „kasno palimo“?

Čini se da je buđenje kasno stiglo, ali Strahinja Rašović je sa dva gola malo vratio neizvesnost pred poslednji minut – 14:12.

28′ Prlainović se upisao

Peterac je iznudio Đorđe Lazić, a siguran je bio Andrija Prlainović da smanji na 14:10, ali je vremena sve manje…

28′ Prečka Mandića, Srbija na minus 5

Nije dobro, vaterpolisti Srbije klize u poraz… Mandić je pogodio prečku, nadu je vratio Stefan Mitrović na asistenciju Prlainovića, ali danas nepogrešivi Obradović vodi Hrvatsku na plus pet i velikih 14:9.

26′ „Delfini“ u sve većem problemu

Raspucao se Bukić i u prvom minutu poslednje deonice pogodio za 11:8, dok je potom Paolo Obradović (4. gol) još jednom matirao Gojka Pijetlovića za velikih plus četiri…

Srbija vs Hrvatska vaterpolo
Srbija vs Hrvatska vaterpolo Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes

Kraj treće četvrtine: Srbija – Hrvatska 8:10

23′ Opet gubimo

Tek što smo uspeli da izjednačimo, Hrvatska je opet otišla na plus dva… Najpre se u strelce upisao Paolo Obradović i to treći put iz isto toliko pokušaja, dok se Bukić pobrinuo za 10:8 pred poslednju četvrtinu.

22′ IZJEDNAČENJE!

Konačno! Bravo, „delfini“. Probudio se i Dušan Mandić da smanji na gol zaostatka, da bi Stefan Mitrović potom zatresao mrežu za 8:8 sredinom treće deonice.

19′ Hrvati opet imali plus tri, ali…

Opet je Hrvatska bolje počela, Ante Vukičević je bio strelac za 7:4, ali je Nikola Jakšić uzvratio u situaciji sa igračem više – 7:5.

Srbija vs Hrvatska vaterpolo
Srbija vs Hrvatska vaterpolo Foto:REUTERS/Gonzalo Fuentes

POLUVREME Srbija – Hrvatska 4:6

17′ I Hrvati odlični u odbrani

Sjajno brani Bijač, teško ga je matirati, nije uspeo ni Duško Pijetlović, pa su na drugoj strani „barakude“ došle do 6:4 drugim pogotkom Paola Obradovića.

13′ Dobro se branimo

Odlično brani Gojko Pijetlović, skinuo je zicer Fatoviću, a potom su „delfini“ još jednom, drugi put zaredom, izdržali sa igračem manje. Propuštali smo šanse, Rašović je pogodio i stativu, pa nismo mogli do izjednačenja…

9′ Srbija se budi, serijom do minus jedan

Vezali su „delfini“ tri pogotka, opet je mrežu zatresao Filipović da na početku druge deonice bude 5:4. Hrvati su u padu, ali u naredna 2-3 napada to srpski vaterpolisti nisu uspeli da iskoriste.

8′ Kraj prve četvrtine: Filipović pogodio u kontri

Imali smo igrača više, kombinovali su Strahinja Rašović i Filip Filipović, i probao je levoruki „bombarder“ da smanji zaostatak, Bijač pročitao nameru i odbranio šut, ali je srpska „desetka“ pogodila u kontri i to sekund pre kraja prve četvrtine – 5:3.

6′ Gol Pijetlovića

Pet od pet ima realizaciju igrača više naš „sidraš“ Duško Pijetlović na ovom turniru, zatresao je mrežu sa dalje stative prvi put u derbiju da smanji na 5:2. Usledila je konačno i dobra odbrana izabranika Dejana Savića.

Foto:REUTERS/Kacper Pempel

6′ „Delfini“ deluju nemoćno

Nije dobro… Hrvati izgledaju daleko bolje u bazenu, pa je Paolo Obradović uvećao prednost na 5:1.

3′ Hrvati se odlepili

Posle nepuna tri minuta vodili su Hrvati 3:0, jer je i Maro Joković pogodio sa desnog krila kada je rival imao dva igrača više, potom i Bušlje.

Upisali smo se tako što je Lazić iznudio brojčanu prednost, a Prlainović pogodio posle dobre akcije da smanji na 3:1.

1′ Vodi Hrvatska

Uspele su komšije da povedu i pogode iz prvog napada.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare