Najbolji teniser planete Novak Đoković najavio je da ide u Pariz na sledeće Olimpijske igre, kako bi poslednji put tu probao da se domogne medalje.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je u meču za ulaz u finale u petak poražen od Aleksandra Zvereva, zatim je u subotu izgubio u borbi za bronzu od Pabla Karenjo-Buste, da bi na kraju predao meč pre susreta za bronzu u miks dublovima.

„Nije toliko daleko ali opet jeste donekle. Jer nemam 25 godina. Ali ne vidim kraj svoje karijere. Olimpijske igre, Dejvis Kup, Grend Slemovi, ATP Kup. To me najviše inspiriše da nastavim, igranje za Srbiju je privilegija i čast, želim da igram i u Parizu. Želim da igram, da osvojim barem jednu medalju“, rekao je Đoković posle svega.

On se izvinio srpskom narodu na rezultatu koji za njegove standarde opisuje kao ne baš idealan, tim pre što je u 2021. uzeo sva tri grend slema.

Imao je šansu za „zlatni slem“, što znači da je mogao da objedini titule sva četiri najveća turnira sa titulom sa Olimpijskih igara.

U Tokiju to nije uspeo da uradi, a pošto je Pariz za tri godine, Novak će tada imati 37 godina i još uvek će imati šanse da se nadmeće na najvišem nivou.

Treba napomenuti da je jedan od Novakovih najvećih rivala – Rodžer Federer svoj poslednji grend slem turnir, na Australijan Openu, uzeo 2018. u trenutku kada je imao punih 36 godina, ali i da je 2019. sa skoro 38 godina igrao finale Vimbldona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar