Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay

Završen je i pretposlednji, 15. dan Olimpijskih igara u Tokiju, a od takmičara iz Srbije na terenu su bile samo košarkašice.

Nažalost, košarkašice Srbije nisu uspele da osvoje bronzu, poražene su od Francuske 91:76 i zauzele su četvrto mesto na Igrama u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ

Bez medalje je ostala i reprezentacija Slovenije, koja je poražena od Australije u borbi za treće mesto sa 107:93.

Fudbalska reprezentacija Brazila je osvojila zlato pobedom nad Španijom od 2:1, Francuska je slavila protiv Rusije u finalu odbojkaškog turnira 3:2, a „galski petlovi“ su odneli titulu i u rukometu, pošto su savladali Dansku sa 25:23 u meču za zlatnu medalju.

17:00 Francuskoj titula u odbojci

Francuzi su odigrali sjajan turnir, vodili 2:0, dopustili Rusima da se vrate i izjednače na 2:2, a potom u petom setu stigli do 15:12 i naslova olimpijskih šampiona.

16:05 Kraj! Brazil je odbranio zlato u fudbalu

Pet godina nakon trijumfa u Rio de Žaneiru, stigli su do zlatne medalje i u Japanu, pošto su sa 2:1 savladali Španiju.

15:50 Brazil vodi!

Nije bilo pogodaka do kraja meča, pa je utakmica ušla u produžetke. Prvih 15 minuta nije bilo golova, ali jeste u četvrtom minutu drugog, kada je sevnula kontra, Malkolm izleteo sam ispred Simona, proturio mu loptu kroz noge i doneo 2:1.

14:50 Španija uspela da poravna

Fudbaleri Španije stigli su do izjednačenja nakon odlične akcije i centaršuta koji je Ojarzabal uspeo da klizećim startom skrene u mrežu.

14.44 KRAJ! Dončić bez medalje

Luka Dončić ostao je bez bronze u Tokiju, Australija je savladala Sloveniju u borbi za treće mesto rezultatom 107:93 i osvojila istorijsku medalju na Olimpijskim igrama, nakon što je četiri puta izgubila meč za bronzu. Blistao je Peti Mils sa čak 42 poena, dok je Dončić zaustavljen na 22.

Luka Dončić
Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

14:28 Slovenija se vratila u igru

Australija je kontrolisala dešavanja, ali su Slovenci uspeli da se zahvaljujući Blažičevom iznuđenom faulu u napadu, a potom i poenima Dončića prišli na tri poena minusa, 83:80.

14:24 Brazil vodi protiv Španije u fudbalskom finalu

Nakon promašnog penala Rišarlisona Brazilci su stigli do gola preko Kunje u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

14:22 Ferijal Abdelaziz najbolja u karateu do 61 kilogram

Egipčanka je osvojila zlatnu medalju u karateu pobedom nad Irinom Zaretskom iz Azerbejdžana 2:0, dok je u konkurenciji muškaraca preko 75 kilograma zlato osovjio Sajad Ganjzadeh iz Irana, pobedom nad Taregom Hamedijem iz Saudijske Arabije 4:0.

14.41 Australija je osvojila bronzu

Slavila je Australija sa 107:91 i tako osvojila prvu bronzu u košarci na Olimpijskim igrama

14:11 Indijac ispisao istoriju svoje zemlje i Olimpijskih igara

Niraž Čopra, reprezentativac Indije u bacanju koplja, postao je prvi osvajač medalje u atletici za Indiju, kao i drugi sportista koji je osvojio bilo koje odličje u individualnom sportu u istoriji jedne od najmnogoljudnijih zemalja sveta. On je koplje bacio 87.58 metara, uspred čeških atletičara Jakuba Vadlejča (86.67) i Vitezlava Veselog (85.44).

13.45 U toku je i fudbalsko finale

U utakmici za važno zlato Olimpijskih igara igraju Brazil i Španija, a nakon 15 minuta ne samo da nije bilo golova, nego i velikih šansi.

Fudbalske reprezentacije Španije i Brazila
Foto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

13.41 Tehnička greška za Dončića

Nakon faula u napadu Prepeliča, Dončić je bio nezadovoljan odlukom sudija. Žustro se bunio, pa su mu uskoro sudili tehničku grešku. Australija je tako stigla do 48:43 na minut i po do kraja prvog poluvremena.

12.33 Kakav meč

Velika borba vodi se za olimpijsku bronzu. Slovenija je bez Luke Dončića istopi prednost Australije i stigne do 37:35. Slovenci nikako ne uspevaju da uhvate Petija Milsa (23 poena), koji je stalna pretnja po koš rivala.

12.21 Završena je prva deonica meča Slovenije i Australije

Australijanci su dobili prvu deonicu sa 20:19, a Doničić je već upisao šest poena. Sa druge strane blista Peti Mils sa 10 poena, dok je Džok Lendejl, bivši igrač Partizana, upisao četiri poena.

Luka Dončić
Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

12.44 Zbogom Jelene Bruks i Sonje Vasić

Jedna od najboljih generacija košarkašica Srbije došla je do kraja. Bruks i Vasić su protiv Francuske (91:76) odigrale „poslednji ples“ za nacionalni tim. Ipak, iza sebe ostavljaju ogromno nasleđe i odgovornost devojkama koje dolaze.

11.51 Durent osuo paljbu

Kevin Durent je, po osvojenoj zlatnoj medalji, imao poruku za sve one koji su sumnjali u kvalitet selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

„Poruka za sve koji su govorili da nećemo uzeti zlato, koji su imali neke svoje rang liste. Stavili nas na četvrto mesto, iza Slovenije… Ma dajte! Pričali da nas stižu. Da li ste ozbiljni? Ova veština je bez premca“, rekao je Durent.

11.32 „Vi ste naše lavice“

Naš srebrni strelac iz Tokija, Damir Mikec, imao je lepu poruku podrške za košarkašice posle izgubljenog meča za bronzu.

„Vi ste naše šampionke. Vi ste naše lavice! Bravo devojke, glave gore“, napisao je Mikec na Instagramu.

10.58 Vaterpolistkinje SAD nastavile niz iz snova

Ženska vaterpolo reprezentacija SAD odbranila je zlatnu medalju, pošto je u finalu Olimpijskih igara u Tokiju pobedila Španiju sa 14:5 (4:1, 3:3, 5:0, 2:1).

Najefikasnija u ekipi SAD bila je Medi Maselman sa tri gola, dok su po dva pogotka postigle Arja Fišer, Kejli Gilkrist i Alis Vilijams.

Ženska vaterpolo SAD
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey)

U ekipi Španije Marija Garsija postigla je dva gola, a po jedan gol Elena Ruis, Bea Ortis i Roser Tarago.

Ženski vaterpolo uveden je u olimpijski program 2000. godine, a selekcija SAD osvajala je medalje na svakom turniru. Na poslednja tri osvajala je zlatne medalje, a ima još i dve srebrne i bronzanu.

10.46 Košarkašice bez medalje

Nažalost, naše devojke nisu uspele da osvoje bronzu, poražene su od Francuske 91:76 i zauzele su četvrto mesto na Igrama u Tokiju. Ipak, ova generacija velikih igračica zaslužila je sve pohvale iako su ostale bez odličja na oproštaju Sonje Vasić i Jelene Bruks od reprezentacije.

10.19 Srbija gubi 11 razlike

Košarkašicama treba veliki preokret i posebno snaga kako bi u poslednjoj četvrtini nadoknadile zaostatak, jer su Francuskinje treću deonicu okončale vođstvom 67:56.

‘Ajmo, šampionke!

Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

10.08 Veliki skandal oko dopinga dobio nastavak

Brazilska odbojkašica Tandara Kaišeta suspendovana je zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci tokom takmičenja na Olimpijskim igrama i odlučila je da se i sama javno oglasi. Da sve bude još gore, Brazilski olimpijski komitet se poziva na uzorak koji je uzet 7. jula, dovoljno vremena pre početka smotre u Tokiju.

09.57 Košarkašice gube na poluvremenu

Francuska je odigrala bolje drugu četvrtinu i naše košarkašice imaju tri poena zaostatka na poluvremenu (43:40), ali i dalje imaju velike šanse da dođu do bronzane medalje.

Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

09.38 Sonjine suze uz „Bože pravde“

Vrlo emotivna je Sonja Vasić, meč sa Francuskom joj je poslednja utakmica u karijeri, jer je najavila da se oprašta od košarke posle Olimpijskih igara… Uoči utakmice tokom intoniranja himne našoj najboljoj košarkašici oči su bile pune suza…

Sonja Vasić plače
Foto: RTS Screenshot

09.20 Odličan početak košarkašica

Srpkinje su krenule po bronzu i veoma efikasno su naše košarkašice odigrale prvu četvrtinu protiv Francuske – 23:19. Emotivno je bilo i na početku zbog suza Sonje Vasić, kojoj je ovo poslednja utakmica u karijeri, a vi meč za bronzu možete da pratite u posebnom blogu uživo.

08.32 Poznato ko će nositi zastavu Srbije na zatvaranju

Čast da nosi zastavu Srbije na zatvaranju Olimpijskih igara u Tokiju nosiće nova zlatna devojka Jovana Preković.

Srpska karatistkinja je upisala šest pobeda na turniru i tako se okitila najsjajnijem odličjem. Nažalost, ovo će verovatno biti i njeno jedino učešće na Igrama jer će već Pariz izbaciti karate iz kategorije olimpijskih sportova.

08.30 Uskoro na terenu košarkašice

Naše devojke od 09.00 igraju protiv Francuske u borbi za bronzanu medalju, koju su osvojile i pre pet godina.

07.30 Američka golferka uzela zlato

Američka golferka Neli Korda osvojila je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Korda je nastavila sa dobrim rezultatima, nakon što je pre šest nedelja osvojila prvu veliku titulu i prvi put u karijeri popela se na prvo mesto svetske rang-liste.

Neli Korda
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

U plej-ofu za srebrnu medalju igrale su japanska takmičarka Mone Inami i Lidija Ko sa Novog Zelanda, a trijumfovala je Inami.

Korda je osvojila drugo olimpijsko zlato za golfere SAD na Igrama u Tokiju, nakon što je u muškoj konkurenciji trijumfovao Zender Šaufeli.

07.04 Američki košarkaši podigli novo zlato

Košarkaši SAD su uprkos brojnim sumnjama nakon dva početna poraza na pripremama uspeli da osvoje novu zlatnu medalju. Poslednja je stigla trijumfom nad Francuskom sa 87:82 (22:18, 22:21, 27:26, 16:19), a presudio je šut.

Znali su da moraju da izvedu Francuze iz reketa jer ga je čuvao Rudi Gobert trostruki najbolji defanzivac lige, a to nije bio nikakav problem jer su svoj dan imali i Kevin Durent sa 29 poena, šest skokova i tri asistencije, ali i Džejson Tejtum koji je dodao 19.

Košarkaška reprezentacija SAD, Francuske
Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay)

Francuzi su poveli na početku, a onda počeli da padaju. Nakon šest poena prednosti za „petlove“ ubrzo dolazi do izjednačenja (18:18), a onda se stvari menjaju. Raspucao se Durent i uskoro donosi SAD prednost od 13 poena, iako su Francuzi uspevali da smanje razliku nikada nisu uspeli da priđu na manje od tri poena zaostatka (73:70), pa su morali da se zadovolje srebrom.

07.01 Dobro jutro i dobrodošli u novi blog posvećen Olimpijskim igrama u Tokiju, koje će ostati zauvek upamćene po mnogo razlika u odnosu na ranija takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram