Tandara Kaišeta
Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Brazilska odbojkašica Tandara Kaišeta suspendovana je zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci tokom takmičenja na Olimpijskim igrama. Ipak, sada je odlučila da se i sama javno oglasi.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je navela da je zabranjenu supstancu tokom jula greškom unela u organizam.

U pismu koje je objavio njen advokat u petak, Kaišeta je napustila reprezentaciju i otputovala za Brazil, ali nije objasnio dalje osim što je rekao da je ona bez znanja uzela „Ostarina“, supstancu koju koriste bodibilderi da bi poboljšali učinak.

„Zaista verujemo da ćemo dokazati da je Ostarina uneta u sistem slučajno i da nije korišćena za poboljšavanje sportskog učinka“, pisalo je u pismu advokata.

„Nedavno, brojni brazilski sportisti su bili žrtve incidenata sa Ostarionom“, dodao je on bez daljeg objašnjavanja.

Brazilski olimpijski komitet je objavio vest neposredno pre meča Brazila sa Južnom Korejom u polufinalu igara. Brazilke su na kraju slavile sa 3:0 u setovima i zakazale finale sa SAD, dok će Srbija igrati protiv Južne Koreje.

Brazilke su u grupnoj fazi savladale Srbiju ubedljivo sa 25:20, 25:16, 23:25, 25:19, a tada je Kaišeta igrala dopingovana.

Da sve bude utoliko neverovatnije Brazilski olimpijski komitet se poziva na uzorak koji je uzet 7. jula. Tačno mesec dana ranije.

VIDEO – Datunašvili sa bronzom i srpskom zastavom stigao u Beograd

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram