Kevin Durent; Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Kevin Durent je, po osvojenoj zlatnoj medalji, imao poruku za sve one koji su sumnjali u kvalitet selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Nisu Amerikanci briljirali, pre početka turnira su poraženi u pripremnim utakmicama od Nigerije i Australije, potom su „koplja položili“ i pred Francuzima u prvom kolu Olimpijskih igara, nakon čega su ubacili u veću brzinu i počeli da redom preslišavaju rivale.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon poraza od Francuza „padale“ su reprezentacije Irana, Češke u grupnoj fazi, potom Španije u četvrtfinalu, Australije u borbi za finale, te Francuske, čime su Amerikanci odbranili najsjajnije odličje.

Kako su pred početak turnira od strane mnogih analitičara stavljeni tek na četvrto mesto favorita, Durent je nakon osvojenog zlata imao poruku za sve one koji su sumnjali u tim koji je sa klupe predvodio Greg Popovič:

„Poruka za sve koji su govorili da nećemo uzeti zlato, koji su imali neke svoje rang liste. Stavili nas na četvrto mesto, iza Slovenije… Ma dajte! Pričali da nas stižu. Da li ste ozbiljni? Ova veština je bez premca“, rekao je Durent.

Podsećamo, Amerikanci su osvojili zlato pobedom nad Francuskom u finalu 87:82, a Durent je protiv „galskih petlova“ ubacio 29 poena.

Bonus video: Kako da poništite stres u samo nekoliko minuta 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram