Foto: EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Milica Mandić je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i tako ponovila uspeh iz 2012. godine kada se u Londonu takođe popela na najviše postolje.

Iako je još prošle godine najavljivala da će posle Olimpijskih igara 2021. da završi karijeru, sada su joj emocije bile pomešane, tako da možda još postoji šansa da Milicu gledamo na velikim takmičenjima u tekvondou.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što je jedino potvrdila to je da su joj Igre u Tokiju bile poslednje.

„Pošto su mi ovo poslednje Olimpijske igre želela sam da se od njih oprostima kako dolikuje. Hvala ljudima koji su me gurali“, rekla je Milica za RTS posle osvajanja zlatne medalje.

Prognozeri pre takmičenja nisu verovali u Mandićevu.

„I meni se čini da je sada uspeh veći. Iskreno, prognoze su bile slabe da uspeh iz Londona može da se ponovi.
Tu smo da idemo protiv svih šansi, sa verom u sebe i rad. Bilo je teško, ali znam koliko sam sebe dala i kakvu podršku imam, da će trener dati svoj maksimum“.

Anastasija Zolotić, koja je za SAD osvojila prvu istorijsku zlatnu medalju u tekvondou, izjavila je da joj je Milica bila uzor.

„Nisam to znala, to je uvek lepo čuti. Ona je sjajan borac, gledala sam njene mečeve, išla je jako do kraja, zaslužila je zlato u teškoj karijeri. Srećna sam što imam takav uticaj, nisam bila svesna da će to biti tako brzo. Ponosna sam zbog toga i srećna što sam što propagiramo prave vrednosti. Ovo je najlepši život koji sam mogla da izaberem“.

Milica se još jednom osvrnula na mogući kraj karijere.

„Treba mi odmor, da se slegnu utisci. Imam takve ljude i takvu podršku… Ako budem planirala da nastavim da znam da imam jaka leđa“.

O Tijani Bogdanović koja je osvojila bronzanu medalju, Mandićeva je rekla.

„Tića nije samo naslednica, nadam se da će u Parizu 2024. osvojiti medalju koja joj nedostaje. Izvanredna je devojka, zaslužuje da bude prva. Nemam reči za nju, toliko smo zajedno prošle i muka i lepih trenutaka. Drago mi je da smo na mojim poslednjim Olimpijskim igrama nas dve uzele po medalju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar