Foto: REUTERS/Murad Sezer

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ona je u meču za zlatnu medalju pobedila korejsku takmičarku Dabin Li sa 10:7 i u četvrtom meču ostvarila isto toliko pobeda.

PROČITAJTE JOŠ:

Mandić je ponovila uspeh sa Olimpijskih igara u Londonu kada je u istoj konkurenciji takođe osvojila najsjajnije odličje.

Milica je krenula odmah odlično i udarcem u glavu je pogodila rivalku. Usledio je munjevit udarac u trup, pa je naša sportistkinja za manje od 40 sekundi došla do 5:0.

U narednih minut i po nijedna od dva takmičarke nije uspela da izvede bolji napad, pa je Srpkinja ostala u prednosti.

Foto: REUTERS/Murad Sezer

Korejka je u drugoj rundi morala da rizikuje i posle jednog žustrog kontakta se Milica našla na tatamiju, a Dabin Li je dobila jedan poen za 5:1.

Usledila je razmena u kojoj je Mandićeva dobila poen, a Koreja dva do 6:3.

Treća runda donela je pravu dramu, jer je Dabin Li krenula agresivno i uspela je da izjednači sa dva dobra trzaja, jedan rukom, drugi nogom.

Tu nije uspela da slomi našu Milicu, koja je odgovorila odličnim napadima za 9:6 u poslednjih trideset sekundi, čime je rešila pitanje pobednika.

Mandićeva je do finala, pre Korejke, pobeđivala Kenijku Fejt Ogalo (13:0), pa Aleksandru Kovalčik iz Poljske (11:4) i u polufinalu Alteu Loran iz Francuske (7:5).

Podsećamo, naša zemlja sada ima tri medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, jer su prve dve uzeli Damir Mikec u streljaštvu i Tijana Bogdanović u tekvondou.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram