Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Trofejna tekvondoistikinja Milica Mandić govorila je za Nova.rs pred put u Tokio o svim izazovim koje je čekaju na njenim trećim Igrama, ali pritisku koji je sada konačno nestao.

Zlatna olimpijka je tokom razgovora u jednom trenutku pogledala ka ostalim vrhunskim sportistima Srbije i u dahu objasnila kako se oseća.

„Tokom priprema umor je stalno prisutan, ali ti momenti sa druge strane i motivišu. Znati koliko su svi šampioni posvećeni svom poslu i koliko uživaju u tome da predstavljaju Srbiju, ne samo na Olimpijskim igrama, nego na svim takmičenjima“, kaže Milica Mandić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Sportisti tokom Igara u Tokiju (23. jul – 8. avgust) neće moći da podržavaju kolege na drugim borilištima.

„Neki od sjajnih momenata koje sam doživela na Olimpijskim igrama jesu upravo ti kada sam gledala svoje kolege. Tu smo jedni za druge, u istoj zgradi, da potapšemo jedni druge po leđima, da čestitamo, da zagrlimo ako treba i to je situacija na koju moramo da se naviknemo“.

Ipak, veruje da će pronaći način da motivišu jedni druge i u Tokiju.

„Prošli put smo gledali Štefanekovo finale svi zajedno, to je sjajna energija i uzbuđenje i posebna motivacija kada vidite kako se bore ti ljudi, koliko snage i napora ulažu. Ako ne možemo uživo da gledamo, to je jedan vid i način da se motivišemo“.

Sjajna borkinja je članica Kuće slavnih tekvondoa, a čitava Srbija je oduševljeno navijala kada je 2012. u Londonu osvojila prvu zlatnu medalju za našu zemlju.

„Bila bih zadovoljna da iz svih borbi izađem zadovoljna nastupom, to je ono za šta radim. Medalja je uvek u glavi, ali biti zadovoljan sobom i nastupom, da sve što si trenirao i što si sebe dao, da se to isplati i vidi na borilištu mi je prioritet“.

Milica Mandić o besplatnom testiranju pola miliona srpskih sportista na koronu
Milica Mandić; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pre devet godina je postala olimpijska šampionka, dok je u Riju 2016. takmičenje završila u četvrtfinalu porazom od Bjanke Vokden (0:5).

„Mislim da mi je u Brazilu stvaralo dodatni pritisak to što sam bila aktuelni olimpijski šampion, ali od tada je prošlo dosta vremena. Sada nisam u toj ulozi i to mi je smanjilo pritisak koji sam imala u Brazilu, to je lepa stvar. Biti motiv za mlade nade, uzor nekome, istinski se trudim da budem na pravom putu za koji verujem da je ispravan, da dajem sto odsto sebe, da lepo predstavim svoju zemlju. To najviše volim da radim“.

Osvrnula se Milica i brojne testove i protokole kroz koje će morati da prođu sportisti da bi uopšte mogli da se takmiče u Tokiju.

„Možda će biti opterećenje, ali oni žele da zaštite kako nas, tako i sve njih. Na to smo se već adaptirali i ranije pre odlaska u Japan. Navikla sam se na to, bitno je da se održe Olimpijske igre, za sve nas je to već postala rutina“, završila je Mandić.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva „Bože pravde“ pred put u Tokio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare