Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay

Košarkašice Srbije igraće u četvrtfinalu Olimpijskih igara protiv selekcije Kine, pa su Kineskinje prepreka do borbe za medalje.

Naš tim je izbegao najtežeg protivnika, Sjedinjene Države, sa kojima će u četvrtfinalu igrati Australija. Preostali parovi četvrtfinala su Belgija i Japan, odnosno Francuska i Španija.

PROČITAJTE JOŠ:

Izabranice Marine Maljković će, međutim, ići na pobednika meča između Amerikanki i Australije, tako da će svejedno imati veoma težak posao na putu ka jednom od odličja.

Srpkinje su u prva tri meča Olimpijskih igara pobedile Kanadu i Južnu Koreju, a izgubile su od Španije. Naš tim se nalazio u nepovlašćenom položaju zbog lošije koš-razlike od Belgije, jer obe ekipe imaju isti odnos pobeda i poraza.

Kao povlašćene su dalje išle tri prvoplasirane selekcije i jedna najbolja drugoplasirana. Zbog toga se Srbija pre žreba nalazila u težoj situaciji i mogla je da ide na reprezentaciju Sjedinjenih Država, Kine i Belgije.

Naše reprezentativke su se sa drugog mesta plasirale direktno u četvrtfinale, dok dve najbolje trećeplasirane ekipe takođe idu u četvrtfinale.

Na trećem mestu je u grupi iza Srbije i Španije završila reprezentacija Kanade. Najpoželjniji protivnik za Srbiju je, uzevši sve u obzir, pred žreb bila ekipa Belgije.

Kina je pobedila sve rivale u svojoj grupi – Belgiju, Australiju i Portoriko, dok su Amerikanke imale sve tri pobede u grupi sa Francuskom, Japanom i Nigerijom.

BONUS VIDEO: Doček srpskih olimpijaca posle osvojenih medalja u Tokiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar