Foto: EPA-EFE/HEDAYATULLAH AMID

Olimpijske igre ulaze u završnu fazu, a 10. dan doneo je i petu medalju za Srbiju, jer je Milenko Sebić osvojio bronzu u streljaštvu. Sva dešavanja i najzanimljivije momente iz Tokija mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs blog.

NAJVAŽNIJE IZ TOKIJA

Sebić u drami osvojio bronzu sjajnim hicima

I kamen da zaplače: Sebić medalju posvetio preminuloj Bobani

Sebiću lepa Ruskinja promenila život, venčali se u trenerkama zbog propusta

Srbija u transu odigrala protiv Crne Gore, čeka ih svetski šampion

Kajakaš iz Srbije direktno u polufinalu nakon sjajne trke

Odbojkašice razbile Južnu Koreju, čekaju rivala za četvrtfinale

Srpska kajakašica težim putem stigla do polufinala

Srpski rvač ostao bez četvrtfinala, Amerikanac bio prejak

PROČITAJTE JOŠ

Srpski sportisti će se okušati na nekoliko frontova, a najzanimljivije trebalo je da bude u bazenu jer su vaterpolisti igrali protiv Crne Gore za prolazak u nokaut fazu.

Ipak, „delfini“ su odigrali najbolji meč na turniru i deklasirali komšije, pa su trijumfom 14:6 zakazali četvrtfinale sa Italijom, inače svetskim prvakom.

I pre vaterpolista su srpski olimpijci imali uspeha u Tokiju za početak druge nedelje. Kajakaši Milica Novaković (devojačko Starović) i Bojan Zdelar plasirali su se u polufinale.

Sve je iznenadio Milenko Sebić koji je u disciplini trostav na 50 metara osvojio bronzu, inače petu medalju za Srbiju u Japanu, dok su odbojkašice opravdale očekivanja i deklasirale Južnu Koreju da sa drugog mesta prođu dalje.

Nažalost, Mihail Kadžaja nije uspeo da prođe osminu finala, a neće ni u repasaž, jer je Henkok već u narednoj rundi poražen u rvanju grčko-rimskim stilom.

16.00 KRAJ ZA DANAS

Bilo je to sve za današnje, još jedno druženje u Nova.rs blogu uživo iz Tokija, u utorak rano ujutru nastavljamo da pratimo Olimpijske igre i navijamo za Ivanu Španović.

15.50 Sandra Perković bez medalje

Američka atletičarka Valeri Olmon osvojila je olimpijsko zlato u disciplini bacanje diska. Do pobede je došla sa prebačenih 68,98 metara, dok je srebro pripalo Nemici Kristin Pudenc (66,86). Bronzanu medalju osvojila je Kubanka Haime Peres (65,72), a četvrto mesto zauzela je dvostruka olimpijska pobednica iz Londona i Rija, slavna Hrvatica Sandra Perković (65,01).

15.25 Iznenađenje i poraz Amerikanki

Fudbalerke Sjedinjenih Država izgubile su u polufinalu od Kande 0:1, dok je Švedska istim rezultatom pobedila Australiju. Gol za Švedsku dala je Fridolina Rolfo, a za Kanadu Džesi Fleming. To je bila prva pobeda Kanade nad Amerikom u ženskom fudbalu u poslednjih 20 godina.

14.57 Sebićev gest ganuo Zoranu Arunović

Milenko je na dodelu medalja izašao sa fotografijom Bobane Veličković i njoj je posvetio bronzu, a Zorana se zbog toga rasplakala.

„Čestitam Milenku Sebiću i veliko poštovanje za njegov postupak. Mislim da su sve suze koje sam zadržavala do sada tokom Olimpijskih igara, sada izašle iz mene“, napisala je Zorana.

14.40 RASPORED ZA 11. DAN

Srpski olimpijci imali su bogat današnji dan koji se po našem vremenu jutros završio, Mileno Sebić doneo nam je petu medalju u Tokiju, a novoj se nadamo već sutra, jer je finale skoka udalj od 03.50 i svi navijamo za Ivanu Španović. Nova.rs donosi vam kompletan raspored srpskih sportista u Tokiju za utorak, 3. avgust.

14.15 Delirijum u Italiji, premijer zvao zlatne atletičare

“Navijački delirijum” ponovo je zahvatio Italiju nakon što su u Tokiju dva atletičara, Marsel Džejkobs u sprintu na 100 metara i Džimbo Tamberija u skoku uuvis, u jednom danu, u samo desetak minuta razlike, osvojili zlatne medalje, pa ih je zvao i lično premijer Italije Mario Dragi.

Đanmarko Tamberi, Marsel Lemont
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

13.30 Zlato za Grka u skoku udalj, imao isti rezultat kao i drugoplasirani

Grčki atletičar Miltijadis Tentoglu osvojio je zlatnu medalju u skoku udalj. Pobedio je skokom u poslednjoj šestoj seriji od osam metara i 41 centimetra. On je još imao skokove od 8,11 metara, 8,10 metara i 8,15 metara, a dva puta je prestupio.

Vodeći do poslednje serije, Kubanac Huan Migel Ečeverija, ostvario je isti rezultat, 8,41 metara, ali je imao slabije skokove. On se povredio tokom takmičenja, propustio je petu seriju, a u šestoj nije uspeo da skoči. Bronzanu medalju osvojio je njegov sunarodnik Majkel Maso rezultatom 8,21 metara, koliko je skočio u prvoj seriji. On je posle toga skočio još samo jednom, u drugoj seriji, 8,05 metara.

13.02 I kamen da zaplače: Sebić medalju posvetio preminuloj Bobani

Filmsko finale u diciplini trostav na 50 metara donelo je Srbiji peto odličje u Tokiju i znao je kome da ga posveti – Bobani Veličković Momčilović.

Foto: OKS

12.20 Kina nastavlja da blista na Igrama

Kineske biciklistkinje Bao Šandžu i Džun Tjan Ši osvojile su u Tokiju olimpijsko zlato, u ekipnom sprintu na pisti.

One su u finalnoj trci postavile vreme 31.895 sekundi, dok su srebro osvojile Nemice Lea Fridrih i Ema Hinc (31.980 sekundi).

Kina biciklizam
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus)

Kina je na taj način odbranila zlato sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.

Darija Šmeleva i Anastasija Vojnova iz Rusije osvojile su bronzu, nakon što su u trci za treće mesto bile brže od Holandjanki Lorine van Risen i Šen Braspeninks.

12.03 Nema Bejls, ali SAD uzima zlato

Američka gimnastičarka Džejd Keri osvojila je olimpijsko zlato na parteru, na Igrama u Tokiju.

Keri je u finalu ukupno osvojila 14.366 bodova, dok je srebrna medalja pripala 30-godišnjoj Italijanki Vanesi Ferari (14.200).

Bronzanu medalju podelile su Ruskinja Angelina Melnikova i domaća takmičarka Mai Murakami (14.166).

Ruskinja je prethodno ekipno osvojila zlatnu medalju, dok je u višeboju došla do bronze na Igrama u Tokiju.

Amerikanka je u finalu nastupila umesto Simon Bajls, po mnogima najbolje gimnastičarke sveta, koja je program pratila sa tribina.

11.24 Podvig Sebića, pao svetski rekord

Koliko je bilo napeto finale u disciplini malokalibarska puška trostav (50 metara) u kom je Sebić stigao do bronzane medalje svedoči i što je Kinez Čanghong Žang postavio svetski rekord sa upucanih 466 krugova.

Milenko Sebić
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon)

10.39 Bravo!

Sebić je stigao do bronzane medalje u Tokiju! Upucao je 10 krugova u poslednjoj seriji baš kao i Heg, a kako je imao prednost stigao je do bronzane medalje.

10.37 Sjajno!

Ispao je i Petar Gorša. Sebić je pogodio 10,5 krugova i trenutno je i dalje treći.

10.36 Sjajno!

Sebić pogađa 10,5 krugova u ovoj seriji, ispao je Miran Maričić. Nastavlja se borba Sebića za medalju!

10.35 Sebić treći!

Završen je i stojeći stav, Milenko Sebić ima 408,7 krugova. Ima 0,3 više od Hega.

10.30 Sebić je četvrti

Potpuni haos u finalu. Strelci se žale sudijama jer oprema nije dobra. Ukrajinac je sa treće pozicije pao na poslednju, a Šerbačevič je pao ispod Sebić. Sebić ima 359 krugova u ovom trenutku

10.14 Sebić na 6. mestu

Srpski strelac je završio ležeći stav na šestoj poziciji. Sebić je stigao do 308,9 krugova, a Norvežanin Heg ima 0,4 krugova prednosti. Srbin je kasni 2,6 krugova u odnosu na trećeplasiranog Belorusa Šerbačeviča.

Milenko Sebić
Foto: RTS printscreen

10.12 Kakva drama

Sebić je nakon druge serije u ležećem stavu stigao do 257,2 krugova, pa sada zauzima šestu poziciju. Pretekao ga je Heg sa 0,4 krugova.

Foto: Team Serbia

10.09 Gotova je prva serija u ležećem stavu

Milenko Sebić je trenutno peti sa 204,7 krugova, ispred njega je Sergej Menkij sa 206,6 krugova, do trećeplasirani Juri Šerbačevič ima 207,1 krug.

10.00 Gotov je klečeći stav

Sebić je na petom mestu sa 153,1 krugova i izjednačen je sa Norvežaninom Hegom.

09.56 Idemo!

Sebić je trenutno na pozicij broj tri nakon dve serije sa upucanih 102,8 krugova.

Milenko Sebić na takmičenju
Foto: Streljački savez Srbije

09.53 Bravo!

Sebić je drugi sa 51,9 krugova, ispred njega je samo kineski takmičar Čanghong Žang.

9.50 Počelo je veliki finale strelaca

Milenko Sebić se takmiči sa kačketom Srbije i nalazi se na poziciji B u finalu discipline vazdušna puška trostav (50 metara). Oduševio je javnost ne samo rezultatom, već i čitavom pojavom.

U finalu se najpre pucaju po tri serije od pet hitaca u klečećem stavu.

09.30 Sve što treba da znate o Sebićevom finalu

Milenko Sebić u 09.50 puca u finalu na 50 metara trostav, a Nova.rs vam predstavlja sve što treba da znate o toj disciplini u streljaštvu.

Finale počinje sa tri serije po pet pucanja u klečećem položaju, i to je vremenski ograničeno na 200 sekundi.

Sledi pauza kako bi se strelište pripremilo za ležeći položaj, u kojem se pucaju još tri serije sa po pet pokušaja, za 150 sekundi.

Nakon toga je na redu nova pauza i onda idu dve serije od po pet pucanja u stojećem položaju, posle čega dvojica najslabije rangiranih, oni na sedmom i osmom mestu završavaju takmičenje.

Za kraj sledi raspucavanje, svi imaju po pet pucanja za 50 sekundi i posle svakog pucnja ispada po jedan strelac do samog kraja kada se odlučuje o medaljama.

09.07 „Delfini“, dva podatka Italije za oprez

Ekipa bez poraza i sa najmanje primljenih golova u pet mečeva grupne faze – to su vaterpolisti Italije, pa će četvrtfinalni sudar svetskih šampiona sa našim vaterpolistima koji u Tokiju brane tron biti finale pre finala

08.59 FOTO UBOD Jakšić stoji na vodi

Sjajan tajming i oštro oko doneli su fenomenalnu fotografiju vaterpoliste Nikole Jakšića.

08.45 Terzić: Izgleda da smo se „opasuljili“, sve je bilo bolje

Zoran Terzić, selektor odbojkašica Srbije, bio je zadovoljan posle pobede nad reprezentacijom Južne Koreje u tri seta i rekao je da su se „opasuljili„.

08.28 Ništa od repasaža za Kadžaju

Mihail Kadžaja, rođeni Gruzijac koji nastupa pod zastavom Srbije, završio je takmičenje u Tokiju. Nije stigao do repasaža, jer je njegov rival Henkok već u narednoj rundi poražen od Poljaka Tadeuša MIhalika 4:3.

08.14 POBEDA

Bravo, „delfini“! Vaterpolisti Srbije su verovatno najboljom partijom na turniru u Tokiju savladali Crnogorce 14:6 i prošli u četvrtfinale gde ih čeka svetski šampion Italija.

07.34 Vaterpolisli blistaju

Najbolji kada je najpotrebnije… Sjajno su vaterpolisti Srbije započeli derbi sa Crnom Gorom i na poluvremenu imaju ubedljivih 8:2.

07.17 Ma, bravo!

Milenko Sebić plasirao se u finale discipline trostav (50 metara), a kvalifikacije je završio na četvrtoj poziciji. U kvalifikacijama je 23. mesto zauzeo Milutin Stefanović. Finale je na programu od 09.50.

Milenko Sebić na takmičenju
Foto: Streljački savez Srbije

06.34 Srpski rvač bez četvrtfinala

Mihail Kadžaja nije uspeo da savlada Trejsi Ganđela Henkoka (1:5) u rvanju grčko-rimskim stilom. Uspeo je Amerikanac da dođe do prednosti u prvoj rundi, a onda sačuva prednost do samog kraja.

06.10 Vaterpolisti u balkanskom derbiju

Srbija će od 07.00 odmeriti snage sa Crnom Gorom u poslednjem kolu grupe na Olimpijskim igrama. Poraz na ovom susretu mogao bi da znači i ispadanje neke selekcije.

Milica Novaković
Foto: Tanjug/AP Photo/Darron Cummings)

05.45 Srbija ima polufinaliste

Kajakašica Milica Novaković plasirala se u polufinale trke na 200 metara. Bila je druga u četvrtfinalu sa vremenom 41.340, a Šveđanka Linea Stensils je za 0.027 sekundi imala bolje vreme.

Bojan Zdelar zauzeo je drugo mesto u kvalifikacionoj grupi trke na 1000 metara sa vremenom 3:35,074 i već obezbedio mesto u polufinalu. Ispred njega bio je samo Belorus Ale Jurenij. Polufinale i finale na programu su u sredu

05.18 Detaljan raspored ovog ponedeljka

PONEDELJAK

ODBOJKAŠICE, 5. KOLO

Srbija – Južna Koreja 02.00

KAJAK

Milica Novaković (200 metara) kvalifikacije od 2.58

Bojan Zdelar (1.000 metara) kvalifikacije od 03.45

STRELJAŠTVO

Milenko Sebić (50 metara trostav), od 4.30 do 11.10

Milutin Stefanović (50 metara trostav), od 4.30 do 11.10

RVANJE

Mihail Kadžaja – Trejsi Ganđelo Henkok, osmina finala, oko 5.00

VATERPOLISTI, 5. KOLO

Srbija – Crna Gora 07.00

05.17 Odbojkašice demolirale Južnu Koreju

Rivalke iz Azije nisu mogle da pariraju našoj selekciji, a susret je završen rezultatom 25:18, 25:17, 25:15 nakon 80 minuta odbojke. Ipak, Srbija još uvek nije saznala rivala u četvrtfinalu.

Dobro jutro i dobrodošli na još jedan blog, gde će moći na jednom mestu da isprate šta se dešava na borilištima širom Tokija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare