Nemački teniser Aleksandar Zverev kaže da mu se pobedom i zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama ostvario san.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u polufinalu preskočio najtežu moguću prepreku tako što je u tri seta pobedio Novaka Đokovića, da bi onda u finalu pobedio i Karena Hačanova 6:3, 6:1.

„Nema ničeg boljeg od ovoga. Ne igrate samo za sebe, igrate za svoju zemlju i Olimpijske igre su najveći sportski događaj na svetu. Osećaj koji imam trenutno i koji će mi se održati – ništa nije bolje“, rekao je Zverev za ITF posle meča.

Njegov rival u finalu rekao je da je Zverev odigrao neverovatno od početka do kraja meča. Hačanov je na kraju priznao i da je Saša bio jednostavno bolji, te da će probati da uzme zlato na sledećim Igrama u Parizu.

Iako je konkurencija bila oslabljena neigranjem brojnih vrhunskih igrača (Tim, Beretini, Nadal, Federer, Šapovalov, Gofan, Rud…), Zverev kaže da je falio samo Rafael Nadal.

„Svi najbolji igrači su došli ovde. Jedini ko nije došao je Nadal, ali on nije igrao ni na Vimbldonu. Svi su bili tu, svi ostali su igrali. Ovo je jedan od najjačih turnira u sezoni“, dodao je Zverev.

Na kraju, kada je sabrao utiske, Saša je konstatovao i da mu se ostvario san.

„Bio mi je san da učestvujem na Olimpijskim igrama za moju zemlju i prosto je neverovatno uzeti zlatnu medalju. Nemam reči da opišem ono kako se sada osećam. San se ostvario. Hvala mojoj porodici, timu, navijačima, svima koji su me podržavali i celoj Nemačkoj. Mi smo olimpijski šampioni“, napisao je Zverev na društvenim mrežama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar