Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Ovogodišnje tenisko takmičenje na Vimbldonu će gotovo sigurno biti otkazano, kaže potpredsednik Teniskog saveza Nemačke Dirk Hordorf.

Najprestižniji Grend slem turnir bi trebalo da startuje 29. juna, ali prema rečima nemačkog funkcionera, ta opcija više ne postoji.

PROČITAJTE JOŠ

„Organizatori Vimbldona su najavili da će organizovati sastanak u sredu kako bi doneli konačnu odluku. Ja sam uključen u delovanje ATP i WTA. Neophodne odluke su već donete i Vimbldon će biti otkazan. Nema sumnje u to“, rekao je Hordorf.

Kako je istakao, takva odluka je neophodna u aktuelnoj situaciji.

„Potpuno je nerealno pomisliti da bi bilo moguće organizovati sve. Uzmimo za primer transport. Postoje ograničenja putovanja i nezamislivo je bilo šta raditi u takvim okolnostima“, dodao je Hordorf.

Odlaganje Olimpijskih igara u Tokiju je otvorilo dvonedeljni prostor za teniski kalendar u julu i avgustu, ali nije izvesno da će taj termin biti pogodan za Vimbldon.

Pošto je Rolan Garos već zakazan za kraj septembra i razlika između tog turnira i US opena će biti samo nedelju dana, nije izvesno da li će se Vimbldon uopšte održati ove godine.

Jedan od razloga je i činjenica da su na Ol Ingland klabu samo dva terena pokrivena krovom, što nije dovoljno s obzirom na to kakve su vremenske prilike u Engleskoj u kasnijem delu leta.

Hordorf se osvrnuo i na unilateralnu odluku organizatora Rolan Garosa da pomere početak turnira za 20. septembar.

„Takvo ponašanje je kritikovano i mogu da predvidim da taj turnir neće biti organizovan na način koji je predviđen. Ili će biti donet novi datum, koji će uzimati u obzir ostale događaje ili će se organizovati sastanci sa ciljem donošenja plana koji bi za sve imao smisla“, zaključio je Hordorf.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram