Foto: Printscreen Youtube

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander kaže da je Novak Đoković favorit u finalu Vimbldona.

Đoković u nedelju igra protiv Nika Kirjosa od 15 časova na Centralnom terenu u Ol Ingland klabu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbin do sada ima šest titula u Londonu iz sedam finala i jedino je poražen od Endija Marija 2013.

„Očigledno je Novak Đoković favorit na papiru, ali servis Nika Kirjosa je možda i najbolji još od vremena Pita Samprasa. Teško je shvatiti kako će Novak vratiti većinu tih servisa u igru, ali opet, to je Novak Đoković“, ocenio je Vilander, analitičar Eurosporta.

„Sve nekako zavisi od toga kako će Kirjos servirati, ako bude imao sjajan dan, ima šanse. Sa osnovne linije će mu biti veoma teško da se nosi. Da, Novak Đoković je favorit, ali svi žele da Kirjos igra dobro da bismo imali sjajno vimbldonsko finale“, naveo je Vilander.

Foto: EPA-EFE/ATIENZA; Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Pretpostavio je i da će publika podržati čoveka koji bude počeo da gubi.

„Mislim da će većinom biti uz Kirjosa, jer većina ljudi koji dođu na finale, možda nikad nije ni videla uživo kako on igra. Interesantnije je kako će se Nik povezati sa publikom, kakva će biti interakcija. Da li će mu biti potrebno da pobeđuje na početku, da bude pozitivan i priča sa njima, stvarno nemam ideju šta će se dogoditi u smislu govora tela ili koga će publika podržati. Nik će pokušati snažno da servira, a Novak da ga šeta na osnovnoj liniji. Novak ima 20 grend slem titula, ovo mu je 32. finale na 68. slemu, to je nestvaran rekord“, istakao je Vilander.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

BONUS VIDEO: Novak Đoković i luda proslava fantastičnog poena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram