Foto: Twitter/Printscreen

Skandalozan napad.

Novak Đoković se potpuno neočekivano našao u centru skandala koji je pokušao da mu namesti američki novinar Ben Rotenberg.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je igrao na poslednjem mastersu sezone u Parizu na kojem je posle velike drame poražen od Holgera Runea, ali je glavna priča postala jedans lučajni video snimak sa tribina.

Jedan korisnik društvene mreže je objavio video na kojem se vidi fizioterapeut Novaka Đokovića Ulises Badio kako u jednom trenutku u flašicu rastavar neki prašak, akada je primetio da ga snimaju, pokušao je da sakrije bocu.

To je bilo dovoljno da krenu spekulacije i sumnje da se nešto krije, a sve je kulminiralo kada je Ben Rotenberg, novinar poznat po tome što otvoreno iskazuje netrpeljivost prema srpskoom teniseru, tajs nimak podelio i zapalio vatru svojim komentarima.

„Šta to krije Novakov tim“, bilo je pitanje Bena Rotenberga koji je potom u daljem obrasložemju zahtevao veću transparentnost kako bi se otklonile sve sumnje.

Video je zahvaljući tome imao 14.3 miliona pregleda, a sam Rotenbergov tvit na hiljade lajkova, retvitova i komentara.

Očigledno je američki novinar čitavu priču pokreno zarad lične popularnosti. Teško je poverovati da bi iko ozbiljno pomislio da je u pitanju dopingovanje i to usred meča pred TV kamerama i milionima koji to posmatraju.

Kada se na sve doda da su teniseri godišnje na desetine puta na doping kontrole koje se organizuju iznenada.

Jasno je da je u pitanju tendencija sa željom da se diksretituje srpski as i da to nije prvi put da Rotenberg radi.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Golger Rune posle finala u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar