Foto: Printscreen X / primeA2

Francuski teniser Artur Rinderneh morao je da preda meč drugog kola Rolan Garosa protiv Tomasa Martina Ečeverija pri vođstvu 2:1 (6:3, 7:6, 1:6, 0:5) u setovima.

Neverovatan epilog kakav se ne viđa svakog dana dobio je meč koji je obećavao da će otići u pet setova, a to se ipak nije desilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Pred kraj četvrtog seta meč je morao da bude zaustavljen zbog povrede francuskog igrača koji se požalio na bol u levom stopalu nakon što je snažno šutnuo reklame koji gem ranije.

Lekar je došao da pomogne, ali je Rinderneh bio onemogućen da nastavi. Još čudnije je što je dotle imao prednost u setovima i bio je na pragu pobede.

Jeste loše ušao u četvrti set, nije bio u idealnoj poziciji, ali je i dalje bio bliži tome da zaradi 158.000 evra koliko bi mu pripalo kao učesniku treće runde pariskog grend slema. Za prolaz u drugu rundu se inkasira 110.000, pa razlika nije zanemarljiva.

Prvi set je dobio sa 6:3 i rešio ga brejkom za 3:1, dok je u drugom kroz taj-brejk bio smireniji i bolji za 10:8 i 2:0 u setovima.

Treći set je pripao Ečeveriju koji je brzo napravio dva brejka za 3:0 i kasnije trećim brejkom za 6:1 samo overio korak bliže povratku u meč.

Do potpunog egala bi po svoj prilici i došao jer je sa dva brejka za 4:0 u četvrtom setu imao sve u svojim rukama. Međutim, tada je došlo do jedne od bizarnijih povreda na ATP turu i Rinderneh je morao da se povuče.

Zbog toga će Ečeveri u narednoj rundi igrati protiv Kaspera Ruda, koji je u pet setova pobedio Alehandra Davidovič Fokinu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar