Novak Đoković Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

I dalje nisu ugašene nade za nastup srpskog asa na poslednjem grend slemu u sezoni

Srpski teniser Novak Đoković trenutno se nalazi u Crnoj Gori gde se priprema za drugi deo sezone, iako je još uvek neizvesno da li će moći da nastupi na US Openu zbog kovid pravila u Americi.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković trenira na akademiji Janka Tipsarevića u Crnoj Gori, a odlučio je da uz snimak treninga na Instagramu pošalje i moćnu poruku navijačima.

„Želim samo da iskoristim priliku da podelim sa vama koliko mi znači vaša podrška i ljubav koju mi šaljete ovih dana. Nisam je očekivao u tolikom broju i zato je moja zahvalnost i veća! Stvarno od srca veliko HVALA. Velika mi je čast što toliko ljudi podržava moju karijeru i želi da me vidi ponovo na terenima širom sveta. Ja nastavljam da se pripremam i treniram kao da ću se takmičiti dok iščekujem odgovor da li postoji bilo kakva mogućnost da putujem u Ameriku. Hvala vam i držite mi palčeve“, napisao je Đoković u opisu.

Uz srpskog asa stali su mnogi poznati sportisti, doktori, ali i političari, koji su uputili apel američkoj vlasti da dopusti Novaku ulaz u zemlju kako bi mogao da se takmiči.

Grupa Srba odlučila je i da piše predsedniku Amerike Džou Bajdenu, a stigao je i odgovor iz Bele kuće.

„Najvažniji razgovor i kosultacije nastavljamo sa republikanskom Kongresmenkom Klaudijom Teni i njenim timom, koja se jako zauzela da kontaktira predsednika Bajdena i predloži eventualnu proceduru u Kongresu.

PROČITAJTE JOŠ:

U tome pomaže i član naše SAVA organizacije, advokat Borko Komnenović, nadgledajući moguće pravne parametre. U kontaktu smo i sa kongresmenom Frankom Mrvanom, demokratskim članom srpskog kokusa u čijem distriktu je veliki broj srpsko-američkih glasača, uključujući i sam Srpski radio Čikago. Bilo bi značajno imati saglasnost iz obe partije po ovom pitanju“, poručila je dr Olga Ravasi, predsednik i osnivač Srpsko-američke glasačke alijanse (SAVA).

Zanimljivo je da o Novakovoj sudbini u Americi odlučuje četiri političara, a potomak Džona Kenedija jedan je od poslednjih političara koji su uputili podršku Srbinu.

US Open je na programu od 29. avgusta do 11. septembra.

BONUS VIDEO Novak napravio ludnicu izjavom o Kirjosu: Hajde da prvo odemo na večeru, pa ćemo videti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare