Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug AP Photo/Alberto Pezzali)

Italijanski teniser Janik Siner kaže da je bio nadomak pobede nad Novakom Đokovićem u četvrtfinalu Vimbldona.

Siner je imao dva seta viška, igru i najboljeg tenisera na svetu (ma šta ATP lista govorila) „u konopcima“.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, Đoković je karijeru izgradio na tome što se nije predavao i kada bi gubio, pa je uspeo da preokrene protiv opasno motivisanog Italijana.

„Zaista, skoro sam pobedio. Razlika je u toj jednoj reči. Mislim o tome, naravno, i posle nekoliko dana kada sam bio džangrizav, probao sam da vidim pozitivnu stranu. To što je Nole morao da podigne nivo tenisa na maksimum, jer bi se u suprotnom meč drugačije završio. Na kraju, čini se kao da sam ja doživeo kolaps, ali ne: on je taj koji me je odveo u neku drugu dimenziju“, opisao je Siner za Gazetu delo Sport.

Uprkos svemu što se desilo, smatra se srećnim, iako je Novak uspeo da kasnije pobedi Kamerona Norija i Nika Kirjosa do titule.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

„Uvek sam ja ovo voleo da igram, zato sam i izabrao tenis, to mi je strast. Ponekad ima istrošenosti, ponekad razočarenja, ali mi vrhunski sportisti smo zapravo srećni. Nikad ne smemo da prestanemo da gledamo oko sebe i shvatamo da jesmo privilegovani“, kaže Siner.

Istakao je i da mu je vrlo bitno što mu tim funkcioniše u harmoniji, mada ni to ponekad ne pomaže na terenu.

„Može tu biti dobrih dana ili onih frustrirajućih, kao protiv Novaka, ali sa svima njima moramo da izađemo na kraj na pravi način i da sledeći put na terenu dam 100 posto“, konstatovao je Siner.

BONUS VIDEO: Novak odigrao nestvaran udarac, bacio se na travu, pa pravio šou i širio ruke kao avion

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar