Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Sve veći pritisak na američke vlasti kako bi dozvolile Đokoviću da zaigra na poslednjem grend slemu u sezoni

Srpski teniser Novak Đoković i dalje ne zna da li će moći da nastupi na predstojećem US Openu zbog kovid pravila, koja su i dalje na snazi u Americi.

PROČITAJTE JOŠ:

US Open je na programu od 29. avgusta do 11. septembra, a vremena za konačnu odluku američkih vlasti ima sve manje.

Mnoge poznate ličnosti, sportisti, političari i doktori stali su uz Novaka, a Srbi su nedavno pisali direktno Džou Bajdenu da omogući Đokoviću ulaz u zemlju.

Poslednji u nizu koji je podržao Novaka pred US Open je Robert F. Kenedi Džunior, potomak Džona Kenedija, bivšeg predsednika Amerike.

Kenedi je poruku američkoj vlasti poslao na Tviteru, gde je pozvao ljude da budu deo akcije koja bi pomogla Novaku da igra na US Openu.

„Budite deo akcije, kažite Bajdenovoj administraciji da pusti Novaka da igra na US Openu“, bila je njegova poruka na Tviteru.

Kenedi je poruku podelio sa više od 437.000 pratilaca.

Novak je zbog stava o vakcinaciji već propustio Australijan open ove godine, a kasnije i Masterse u Majamiju i Indijan Velsu. Zanimljivo, Novak je uvršten na listu za učešće na Otvorenom prvenstvu SAD 2022. koju je objavila Teniska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država (USTA). Međutim, ukoliko se pravila za ulazak nevakcinisanih stranaca u Ameriku ne promene Novak neće putovati, pošto je poznato da neće dobiti medicinsko izuzeće. O njegovoj sudbini odlučivaće četiri političara, a više o tome možete pročitati na ovom linku.

Podsetimo, prema novim pravilima objavljenim prošlog meseca, strani putnici više ne moraju da pokažu negativne rezultate testa da bi ušli u SAD. Međutim, oni i dalje moraju da podnesu dokaz o dvostrukoj dozi vakcinacije protiv koronavirusa.

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Ko je Robert F. Kenedi Džunior?

Robert F. Kenedi Mlađi je advokat, borac za zaštitu životne sredine i radijski voditelj. Bobi Džunior (kako mu glasi nadimak) je treće od jedanaest dece Etel i Roberta F. Kenedija (američki senator i mlađi brat predsednika Džona Kenedija).

Diplomirao je na univerzitetu Harvard, a zvanje diplomiranog pravnika (J.D.) stekao je na univerzitetu u Virdžiniji. Pridružio se 1984. godine organizaciji „Čuvari Reka“ kao njihov pravni savetnik i značajno uticao da se smanji zagađenje reke Hadson u Njujorku.

PROČITAJTE JOŠ:

Kenedi je 1983. godine uhapšen u Južnoj Dakoti zbog posedovanja heroina, ali je kasnije prošao kroz odvikavanje. Nije koristio heroin više od dvadeset godina. Nažalost, njegov rođeni brat Dejvid Kenedi umro je sledeće, 1984. godine, od mešavine Demerola i Kokaina.

Kenedi je trenutno advokat Saveta za odbranu prirodnih resursa. Istovremeno je i voditelj liberalne radio emisije „Krug vatre“ koja se bavi očuvanjem životne sredine.

U članku od 5. juna 2006. u časopisu Roling stoun, pod nazivom „Da li su izbori 2004. pokradeni?“ izrazio je čvrsto uverenje da je Republikanska stranka pokrala predsedničke izbore 2004. godine.

Krajem 2006. godine različite grupe iz američkih država Njujorka, Kalifornije, Teksasa, Masačusetsa, Novog Hempšira, Ajove i Vermonta organizovale su ozbiljnu onlajn kampanju da nagovore Kenedija da se kandiduje na predsedničkim izborima 2008. godine.

Kenedi ima šestoro dece iz dva braka.

BONUS VIDEO Poslednji poen za sedmu titulu Novaka Đokovića na Vimbldonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar