EPA-EFE/JUSTIN LANE

Čuvena proslava nakon velike pobede

Američki teniser Ben Šelton ponovo se našao u centru pažnje, pošto je nakon sjajnog rezultata i polufinala na US Openu nastavio da igra sjajno.

Šelton je u osmini finala Mastersa u Šangaju pobedio Janika Sinera nakon preokreta sa 2:1, po setovima 2:6, 6:3, 7:6 (5).

PROČITAJTE JOŠ:

Siner je u Šangaj stigao kao šampion Pekinga, bio je u odličnoj formi, ali je Šelton pokazao da je budućnost, ali i sadašnjost američkog, ali i svetskog tenisa.

Meč je trajao dva sata i 32 minuta, a Šelton će u narednoj rundi odmeriti snage sa zemljakom Sebastijanom Kordom.

Italijan je sjajno otvorio susret, napravio je brejk već u prvom gemu, a kasnije i u sedmom, pa je lagano uzeo prvi set i to tako što rivalu nije dozvolio niti jednu brejk priliku.

Drugi deo bio je nešto napetiji, a Siner je prvi gem na svoj servis izgubio na sredini seta, kada je Šelton poveo sa 3:1. Do kraja seta Amerikanac je imao još jednu priliku za brejk, dok Siner nije posebno zapretio, pa smo brzo došli do 6:3.

Treći set bio je ubedljivo najbolji i najneizvesniji. Siner je već u prvom gemu spasao čak pet brejk lopti, u sedmom gemu još jednu, da bi zatim imao dve neiskorišćene prilike. Na 4:4 Šelton je ponovo zapretio na servis rivala, ali nije uspeo da prelomi meč u tim trenucima.

Međutim, Šelton je u taj-brejku poveo sa 4:0, Sinera je uspeo da se vrati i povede sa 5:4, ali je Amerikanac vezao tri poena i iskoristio prvu meč loptu za veliku pobedu.

Šelton je karakterističnom proslavom „sputanja slušalice“ proslavio plasman u četvrtfinale i pobedu nad trenutno četvrtim teniserom planete.

Podsetimo, Šelton je u polufinalu US Opena poražen od Novaka Đokovića, koji je tada njemu „zalupio slušalicu“ i tako poslao jasnu poruku, a ta proslava je od tada samo još poznatija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar