Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak nije imao problema da dođe do trećeg kola Rolan Garosa

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Aleksa Molčana u drugom kolu Rolan Garosa sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 7:6 (5).

PROČITAJTE JOŠ

Meč je trajao dva sata i 18 minuta, a srpski teniser je imao poteškoća samo u trećem setu.

Novak je od samog početka meča bio veoma fokusiran i siguran na svom servisu, te je u prva dva servis gema prepustio samo poen Molčanu.

Prvi brejk srpski as je napravio u četvrtom gemu, kada je iskoristio drugu brejk šansu. Novak je osvojio i naredna dva servis gema i veoma brzo je na semaforu pisalo 5:2. Slovak je servirao za opstanak u setu, ali je Đoković bez izgubljenog poena stigao do drugog brejka i vođstva u setovima.

Drugi set doneo je nešto više neizvesnosti, ali Novak je i dalje bez problema osvajao svoje servis gemove, u kojima ponovo nije dozvolio priliku za brejk rivalu.

Ključan gem bio je šesti, pošto je Srbin tada stigao do prelomnog brejka, nakon velikog otpora rivala u drugom delu igre. Do kraja je sačuvao svoj servis i sa 6:3 rešio set u svoju korist.

U trećem setu počeo je da duva nešto jači vetar, te su teniseri na stadionu „Suzan Lenglen“ morali da se priviknu na nešto teže uslove.

Molčan je zaigrao znatno ofanzivnije i agresivnije, svestan da mu je to jedina šansa da produži meč. Pogodio je nekoliko izvanrednih udaraca, uglavnom forhenda, ali je u trećem gemu pretreo brejk.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak je iskoristio treću brejk priliku u gemu i stigao do vođstva od 2:1 nakon što je dva puta zaredom nadmudrio rivala na mreži.

Činilo se da je kraj blizu, ali je Molčan „dobio krila“ nakon nekoliko kvalitetnih napada i voleja na mreži. Stigao je do brejka, izjednačenja 2:2, te su se odjednom „otvorile karte“ u trećem setu.

Oba tenisera su lako čuvala svoj servis do rezultata 4:4, a potom je Novak stigao do brejk šanse. Nije uspeo da je iskoristi, pošto je Molčan vezao tri dobra servisa i osvojio gem.

Bio je Đoković pod pritiskom, ali je osvojio naredna dva servis gema i otišlo se u taj-brejk. Tamo je Novak pokazao da je najbolji kada se meč lomi. Osvojio je dva mini-brejka, te iskoristio drugu meč loptu i svojim servisom rešio pitanje pobednika.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon meča, Novak je imao poruku za svog bivšeg trenera Marjana Vajdu, koji sada sarađuje sa Molčanom.

„Hvala što ste došli na Leglen, bio je veoma težak meč, bili su teški uslovi, bilo je mnogo vetra, uvek moramo da budemo mnogo koncentrisani, bila je drugačija rotacija lopte zbog vetra. Igrao sam protiv specijaliste za šljaku, nadam se da je ovo poslednji put da igram protiv igrača kog trenira Marjan Vajda“, rekao je Đoković.

Srpski as će u narednom kolu igrati protiv Slovenca Alježa Bedenea, koji je nakon preokreta sa 3:1, po setovima 4:6, 6:4, 7:6 (5), 6:4, savladao veterana Pabla Kuevasa.

Najbolji teniser sveta je igrao protiv Bedenea tri puta i svaki put je uspeo da ga pobedi. Poslednji put su se sreli 2017. godine, na Mastersu u Rimu, kada je Novak pobedio rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:2.

Zanimljivo je da je ovo bila 83. pobeda za Novaka na Rolan Garosu, gde je uspešniji nego na bilo kom drugom grend slemu.

Ranije tokom dana, srpski teniser Filip Krajinović slavio je protiv Hrvata Borne Goja sa 3:1 i u narednom kolu igraće sa Feliksom Ože-Alijasimom.

Treće kolo turnira u konkurenciji žena nije uspela da izbori Olga Danilović, koja je sa 2:0 poražena od Žil Belen Tajhman.

U konkurenciji dublova Miomir Kecmanović je u paru sa Nikolasom Monroom pobedio Basilašvilija i Souzu sa 2:0, dok je Aleksandra Krunić u paru sa Panovom poražena od Stosur i Čan sa 2:0.

Đoković - Molčan 6:2, 6:3, 7:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar