Foto:Marko Djokovic/Starsport

Crvena zvezda i Partizan će se sastati u finalu ABA lige, prvi put nakon devet godina.

Trener Partizana Željko Obradović kaže da igrači moraju da budu na nivou protivnika, kako bi imali šanse u finalu plej-ofa ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ

„Najbitnije je da smo poslednju utakmicu dobro odigrali i to raspoloženje treba da nas nosi, tako da probamo da se ravnopravno borimo protiv tima koji je u prednosti. Oni su iskusan tim, godinama igraju zajedno. To su inteligentni igrači, koji čitaju odbranu i koji umeju da kazne svako preuzimanje. Mi moramo da budemo na tom nivou da bismo mogli da se borimo, ali da ponovim da smo zadovoljni i srećni što smo u finalu“, rekao je Obradović.

Odigrana su tri večita derbija, dve pobede je odnela Zvezda, dok je poslednju utakmicu pobedio Partizan.

„Biće različito utoliko što je ovo plej-of i što se igra na svaka dva dana. Kad igraš u seriji protiv jednog tima u plej-ofu, u tri dana moraš da promeniš neke stvari. Slažem se da su tri utakmice totalno različite, napravili smo analizu. Uostalom, pronašli smo rešenje protiv Zvezde na meču koji je odigram pred našim navijačima. Svi smo mi svesni da igramo za sebe, ali imamo obavezu da ljudima koji su nas bodrili cele godine omogućimo da vide tim koji je požrtvovan“, dodaje trener Partizana.

U svakom derbiju prednost domaćeg terena mnogo znači, a Crvena zvezda će biti domaćin u prve dve utakmice finala.

„Svi vole da igraju pred svojim navijačima, specifično je koliko znači taj vetar u leđa koji daju navijači. Koliko je to bitno ili nije bitno, to će uvek na kraju da se zna. Činjenica da je prve dve igramo kao gosti, znamo da će biti izuzetna atmosfera i moramo da se spremimo za to“, kaže Obradović.

Prva utakmica finala ABA lige je na programu 27. maja od 20 sati, a u istom terminu će se igrati i drugi meč 29. maja.

Partizan će 1. juna biti domaćin u trećoj utakmici od 20.30, a ako do tad ne dobijemo pobednika, igraće se četvrti meč koji je zakazan za 3. jun u 18.30.

Eventualna majstorica bi se odigrala 6. juna od 20 časova.

BONUS VIDEO Željko Obradović viče na Aleksu Avramovića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar