Foto: Fabio Principe / Shutterstock

Sedam, počinjem intervju sa Ajlom Tomljanović, a onda se niotkuda nad nama nadvija mikrofon, a sa strane kleči na kolenu kamerman. "Ništa, pravi se da ovo radiš svaki dan", rekoh sebi.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Možda bih se zapitao u trenutku o čemu se zapravo radi da nisam imao tu ludu sreću da mi se slična scena desi mesecima ranije u Melburnu.

Naime, tada me je to preseklo na konferenciji za medije kada sam Stefanosu Cicipasu postavljao pitanje. Odjednom se okrenula kamera i možda je ne bih ni primetio da na vrhu nije imala reflektor. Tada sam prvi put video famozne kamere „Netflix“ koje prate određene igrače (Cicipas i Janik Siner su potpisali saglasnot da budu u priči).

Tada sam sa ushićenjem konstatovao da bih mogao da budem u dokumentarnom filmu koji se radi. Naime, odlučio je ATP da snimi priču sličnu kao Formula 1 „Drive to survive“.

Kao što smo pratili sezonu Formule iz jednog drugog ugla, morao sam da pogledam to da bih znao šta nas čeka sa tenisom i malo je reći da sam se oduševio. I da sada još jednom naglasim čak i da se nađem u dokumentarcu biće to uloga statiste od sekunde ili dve. Ipak, dobra je šansa da bi u dokumentarcu mogli da čujemo i srpski jezik koji govori neko drugi osim Novaka Đokovića.

Ajla Tomljanović
Ajla Tomljanović; Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Svakom preporučujem da pogleda dokumentarac koji je podigao Formulu među mlađom generacijom, a to je upravo cilj i sa tenisom jer prosečni gledalac ima verovali ili ne čak 65 godina. Tenisu je potrebno da se mnogo promeni i da se prilagodi svojoj publici. Ona želi da ovaj sport na neki način „priđe“ običnom gledaocu, da mu omogući da sada te heroje gleda kao znatno bliže nego što zapravo jesu.

Da se vratimo na sekvencu sa početka same priče. Završen je intervju, zahvaljujem se Ajli, a i ona meni jer se čini da joj je prijalo da i na zvaničnim razgovorima priča na našem jeziku.

Zanimljivo da je sve vreme razgovora jedan poznati novinar cupkao iza nas, dok je moderatorka odlučila da mi pokaže „makaze“. Presekao sam odmah, dobio sam i više nego što sam se nadao.

Rolan Garos
Foto: Nova.rs

Vratio sam se na mesto i dolaze dvojica momaka, jedan mi se predstavlja i traži podatke i broj telefona. Pruža mi telefon i kaže: Zapiši mi ovde sve, pa ćemo te kontaktirati. Želimo dozvolu da ovo emitujemo, nadam se da te nismo prepali.

Nisu jer sam prvi put prošao kroz takav stres, sada mi je sve palo lakše.

Ostavio sam podatke u slučaju da žele da emituju, prijavio sam firmu jer će možda upravo potpis firme biti na završnoj špici.

„Pošaljemo te na grend slem, ti ponovo završiš u dokumentarcu“, bila je jedna od reakcija iz Beograda i to od najviših instanci. I zaista ispade tako.

Verujte biću prvi koji će pogledati sve epizode ove teniske serije kada izađu jer će biti zanimljivo videti šta je ostalo nakon silnih rezova. A i da vidimo da li ću imati Sten Li kameo ulogu.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram