Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Odluke Vimbldona i ATP-a izazvale pometnju u teniskom svetu

Kontroverzni francuski teniser Benoa Per prokomentarisao je odluku ATP-a da ukine bodove na ovogodišnjem Vimbldonu, nakon odluke turnira da zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igraćemo turnir na kome nema bodova. Kada se teniser zarazi koronavirusom onda se otkazuju turniri. Sada imamo tri ili četiri igrača iz Rusije koji su problem na Vimbldonu i ATP kreće u napad. Šteta zbog svega što se dešava, jer treba da se čuje naš glas, a mi ne razumemo ovu odluku. Barem 99% igrača ne razume, a ja želim da znam da li ATP brani tenisere ili Rusiju“.

Per će igrati na Vimbldonu, ali samo iz finansijskih razloga.

„Idem samo da uzmem novac, kao i na bilo koju drugu egzibiciju. Ali, pravo pitanje je zašto niko nije razgovarao sa igračima? Da, reći će da je veće igrača glasalo o tome, ali nama to niko ne govori. Ako postoji rat između ATP i Vimbldona, to nije dobro za nas jer nećemo igrati normalno“.

Francuz ističe da su Rusi krivi za novonastale situacije, ali da na kraju svi plaćaju cenu.

„Žao mi je Rusije i Rusa, ali oni su ti koji su napravili problem. A na kraju svi igrači plaćaju cenu. Medvedev će biti broj jedan posle Vimbldona. To je apsurdno. Trebalo bi da se zauzmemo za sve igrače na svetu, a u ovom momentu zapravo dobijamo suprotan efekat“, rekao je Per koji je dodao i da je bilo logičnije da se poeni samo zamrznu kao tokom pandemije koronavirusa.

Podsetimo, ukoliko stvari ostanu onakve kakve su sada, Novak Đoković posle Vimldona više neće biti prvi teniser sveta, jer će izgubiti 2.000 bodova, koje je osvojio titulom prošle godine.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar