Nemanja Vidić, Rio Ferdinand
Nemanja Vidić, Rio Ferdinand; Foto: EPA/MAGI HAROUN

Legendarni igrač Mančester junajteda visoko ceni Nemanju Vidića.

Rio Ferdinand je u emisjii „Beetwen the Lines“ na „BT“ televiziji zajedno sa Virdžilom van Dajkom birao najbolje defanzivce u istoriji Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ

Na prvo mesto je stavio sebe, a na drugo svog bivšeg saigrača Nemanju Vidića, sa kojim je proveo osam godina u Mančester junajtedu.

„Moj partner u zločinu, on je primer drugima. Ja sam pričao i sve organizovao, ali je Nemanja bio životinja. Jedini fudbaler u koga bi se napadači zagledali širokih zenica i nisu smeli na njega da se zalete. Samo mu pogledajte nos. Nikad nije gledao protivnike, stalno je išao na njih direktno, udarao glavom i bio bolji fudbaler nego što su ga ljudi cenili. On je išao kroz igrače kako bi osvojio loptu. Sjajno je čitao igru, imali smo izvanredno partnerstvo“, rekao je Ferdinand.

Štoper Liverpula Virdžil Van Dajk, Holanđanin Jap Stam i legendarni štoper Čelsija Džon Teri su popunili ostala mesta na Ferdinandovoj listi.

Štoper Liverpula je drugačije birao. Van Dajk nije izabrao Vidića u svojih pet, nego Ferdinada, Vensana Kompanija, Japa Stama, Terija i Samija Hipiju.

Vidić je u Mančesteru proveo osam godina i sa „crvenim đavolima“ je osvojio jednu Ligu šampiona i pet titula Premijer lige.

BONUS VIDEO Bruka Mančester junajteda u Brajtonu, Brajton – Mančester junajted 4:0

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar